Finnes: - Jeg slutter med aksjer nå

Sindre Finnes tar konsekvensen av at Erna Solberg ønsker å fortsette som Høyre-leder.

SLUTTER: Sindre Finnes sier han vil avstå fra å handle aksjer så lenge kona Erna Solberg er rikspolitiker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLUTTER: Sindre Finnes sier han vil avstå fra å handle aksjer så lenge kona Erna Solberg er rikspolitiker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en uttalelse fra Erna Solbergs mann Sindre Finnes heter det at han slutter med kjøp og salg av aksjer med umiddelbar virkning.

Årsaken til dette er at det forrige uke ble kjent at Erna Solberg ønsker å fortsette som Høyres statsministerkandidat fram mot valget i 2025, noe Finnes og familien «støtter fullt opp om»

- Etter gode diskusjoner med folk rundt meg, har jeg kommet til at en nødvendig konsekvens av dette, er at jeg slutter å kjøpe enkeltaksjer og finansielle instrumenter. Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker, sier Finnes.

- Ikke med lett hjerte

Dagens Næringsliv skriver at uttalelsen fra Finnes kommer etter at de stilte spørsmål til ham om to store aksjekjøp i forrige uke. Aksjekjøpene gjennomførte han bare kort tid etter at Solberg erklærte at hun vil fortsette som partileder og Høyres statsministerkandidat.

Men nå er det altså helt stopp.

Finnes vil derfor framover gradvis selge ned alle sine børsnoterte enkeltaksjer. Seinest innen 31. desember 2024 vil han ikke eie børsnotert enkeltaksjer eller finansielle instrumenter.

- Dette gjør jeg ikke med lett hjerte, da aksjehandel har vært en hobby for meg i mange år, sier Finnes.

Han påpeker samtidig at han mener det er viktig at så mange som mulig bidrar til økonomien gjennom å investere i norske arbeidsplasser og norsk næringsliv, samtidig som man sparer til seg selv og familien.

- Nå som Erna ikke er statsminister burde jeg i utgangspunktet hatt anledning til å handle aksjer som alle andre. Men jeg skjønner at det ikke er så enkelt, gitt alt Erna har måttet stå i de siste ukene. Jeg ønsker ikke at hun og partiet også i fortsettelsen skal måtte bruke tid på å svare på stadig nye spørsmål knyttet til disponeringer jeg gjør i vår felles økonomi, sier Finnes.

Ifølge Finnes har han lært mye av det som har skjedd, og nå bare ønsker å rydde opp.

- Når alt kommer til alt, mener jeg det viktigste er at Erna blir statsminister igjen i 2025, og jeg kan drive med andre hobbyer enn aksjer, sier Finnes.

Solgte aksjer i 2023

Siden Erna Solberg gikk av som statsminister har Finnes jevnlig kjøpt og solgt aksjer. Finnes eier at han i 2023 solgte en del for å kunne betale ned lån, betale skatt og betale for den juridiske bistanden han har fått i tida etter Solbergs pressekonferanse 15. september, da saken for alvor sprakk.

Videre påpeker Finnes at han har måttet selge seg ut av enkelt selskaper, og flytte penger til andre selskaper, som følge av at arbeidsgiveren Norsk Industri har fått nye retningslinjer for aksjeeierskap for ansatte.

Disse nye retningslinjene kom i kjølvannet av avsløringene om Finnes omfattende aksjehandel.

- Jeg planlegger å fortsette å selge enkeltaksjer i tida framover, slik at jeg verken har enkeltaksjer i børsnoterte selskaper eller finansielle instrumenter innen 31. desember 2024. Altså i god tid før stortingsvalget om knappe to år, sier Finnes.

Han har kontaktet forskjellige forvaltere for å kartlegge ulike måter å håndtere sparepengene framover.

- Jeg har allerede en del sparepenger i fond, og aksjefond er et godt alternativ til enkeltaksjer. Dette vil forhåpentligvis skape langt mindre problemer for Erna, med tanke på hennes habilitet.

Mens Erna Solberg var statsminister gjennomførte Sindre Finnes 3600 aksjehandler, som han har oppgitt ga ham en gevinst på 1,8 millioner kroner.

Erna Solberg måtte vedkjenne at Finnes' omfattende aksjeinvesteringer hadde gjort henne inhabil i flere saker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer