Finnes' sjef: - Et enormt press

Norsk Industri-direktør Stein Lier-Hansen opplyser til Børsen at de har hatt en intern gjennomgang av Finnes' aksjehandel. - Ut fra den informasjonen vi har i dag, har han ikke handlet i strid med regelen.

FOKUS PÅ FINNES: Administrerende direktør i NHO-foreningen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, forklarer at deres interne gjennomgang foreløpig ikke viser tegn til innsidehandel fra Sindre Finnes. Han lover samtidig at reglene for aksjehandel vil bli skjerpet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FOKUS PÅ FINNES: Administrerende direktør i NHO-foreningen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, forklarer at deres interne gjennomgang foreløpig ikke viser tegn til innsidehandel fra Sindre Finnes. Han lover samtidig at reglene for aksjehandel vil bli skjerpet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For oss som arbeidsgiver er vårt hovedfokus å ivareta vår kollega som står under et enormt press fra alle kanter mange dager på rad, sier administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen til Børsen.

Sju dager er gått siden Erna Solberg slapp tidenes aksjebombe under en ekstraordinær og mye omtalt pressekonferanse.

Kort oppsummert fortalte en tårevåt Solberg at ektemannen Sindre Finnes hadde «lurt henne» med omfattende aksjehandler bak hennes rygg da hun var statsminister fra 2013 til 2021.

Solberg har innrømmet at hun av den grunn kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Hun avviser samtidig å ha gitt ektemannen innsideinformasjon, noe Finnes selv har stilt seg bak.

Økokrim har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmål om etterforskning.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer

Gjennomgang

Torsdag presiserte Finnes' advokat overfor Børsen at det fortsatt ikke har framkommet opplysninger som indikerer at noen av aksjehandlene er basert på innsideinformasjon.

Norsk Industri bekrefter til Børsen fredag formiddag at de har hatt en gjennomgang og så langt ikke har funnet spor av innsidehandel.

- Hovedregelen for våre ansatte er at de må følge norsk lov, det vil si ikke komme i konflikt med eventuell børssensitiv informasjon. Sindre Finnes har, ut fra den informasjonen vi har i dag, ikke handlet i strid med denne regelen, sier Lier-Hansen.

- Vil bli skjerpet

Det er tidligere kjent at over halvparten av Sindre Finnes' 3600 aksjehandler skjedde fra hjemmekontor.

- Vi har nå en gjennomgang av dette med bruk av arbeidstid til slik aktivitet, fortsetter Lier-Hansen.

Han presiserer likevel:

- Å handle aksjer i seg selv er ikke i strid med dagens reglement. Om det er forenlig framover basert på dagens debatt i det norske samfunnet og bruk av arbeidstid til slik aktivitet, må vi komme tilbake til. Regelverket med henhold til aksjehandel vi bli skjerpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer