Sindre Finnes akjsekjøp

Finnes svarer

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes kommer med sin versjon av den omfattende aksjehandelen nå tirsdag kveld.

BESKJED: Høyre-leder Erna Solbergs mann Sindre Finnes storhandlet i aksjer mens kona var statsminister. Nå kommer hans versjon. Håkon Mosvold Larsen / NTB
BESKJED: Høyre-leder Erna Solbergs mann Sindre Finnes storhandlet i aksjer mens kona var statsminister. Nå kommer hans versjon. Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Finnes har mottatt svært mange henvendelser fra media om denne saken. I den følgende redegjørelsen fra Sindre Finnes vil han forsøke å svare på disse. Finnes bistås nå av advokat Thomas Skjellbred i Elden Advokatfirma, heter det innledningsvis i redegjørelsen.

Finnes tar deretter for seg saken og medias spørsmål tema for tema. Han starter med det faktum at over halvparten av de 3600 aksjehandlene ble gjort fra hjemmekontor under coronapandemien:

- Jeg tilbrakte store deler av tida på hjemmekontor alene, og hadde mye tid til rådighet, som etter hvert i økende grad ble benyttet til å bedrive aksjehandel, medgir han.

Avviser innsideinformasjon

Men at sensitiv informasjon skulle flyte rundt på hjemmekontoret han til tider må ha delt med statsministeren, avviser Finnes på det sterkeste:

- Jeg var ikke på noe tidspunkt i denne perioden blitt gjort kjent med informasjon om regjeringens beslutninger, som kan betegnes som innsideinformasjon, skriver Finnes.

Han skriver deretter at det «ikke var noe sammenfall» mellom regjeringens arbeid med oljeskattepakken og hans aksje handler.

- Jeg hadde ikke på noe tidspunkt kjennskap til sensitiv informasjon relatert til dette. Jeg hadde ingen innsideinformasjon om at regjeringen 10. september 2020 skulle varsle mulige koronainnstramminger, heter det i redegjørelsen.

Finnes sier videre at han ikke har hatt tilgang på kurssensitiv informasjon gjennom jobben i NHO-foreningen Norsk Industri.

- Umulig oppgave

Til helheten og alle detaljspørsmål sier Finnes at det er «en umulig oppgave å detaljforklare enkelttransaksjoner som ligger flere år tilbake i tid».

- Flere medier etterspør klokkeslett for når handlene er utført, noe oversikten jeg har tilgang til ikke viser, opplyser han.

Finnes uttaler seg også om hvilken informasjon han har gitt kona Erna Solberg:

- Jeg overleverte materialet om mine aksjehandler til Erna og hennes medarbeidere onsdag 13. september kl. 9. Noe ble sendt elektronisk før møtet og noe på papirutskrift på møtet, skriver han.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer

Sindre Finnes' sin redegjørelse ble publisert drøyt to timer etter at Høyre publiserte en tidslinje over aksjekjøpene og kommunikasjonen mellom Finnes og Solberg, SMK og Høyre.

Hevder seg bedrageriutsatt

Finnes mener videre at han er blitt utsatt for bedrageri knyttet til investeringer i Sveits.

- Jeg ble i åra som gikk, holdt varm, og ble forespeilet at disse pengene vokste ved at jeg fikk informasjon som viste gevinst på investeringen. Jeg gjorde ingen ytterligere investeringer i selskapet, men oppdaget etter hvert at firmaet sto oppført på det svenske finanstilsynets liste (vedlegg) over firmaer som drev med investeringsbedragerier. Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri, heter det i Finnes sin redegjørelse.

- Det er først og fremst utrolig kjedelig og flaut å innse at jeg ble lurt trill rundt. Det er også en medvirkende årsak til at jeg ikke har gått videre med en eventuell anmeldelse i denne saken. Faktum er uansett at jeg tapte hele investeringen, framholder han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer