Finnmark vil ha skjenking

Rådene i Øst- og Vest-Finnmark vil ha unntak fra flere av de nasjonale coronatiltakene.

UNNTAK: Finnmark ber om unntak fra coronareglene for et presset reiseliv. Her illustrert ved turistmagneten Nordkapp. Foto: Rex / NTB
UNNTAK: Finnmark ber om unntak fra coronareglene for et presset reiseliv. Her illustrert ved turistmagneten Nordkapp. Foto: Rex / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et felles brev til regjeringen ber Øst-Finnmarkrådet og Vest-Finnmarkrådet om at coronatiltakene nå differensieres, at regjeringen nå lar ulike landsdeler ha ulike coronatiltak.

De skriver at hoveddelen av smitten i Finnmark nå er importsmitte fra røde land, og de mener derfor at flere av de nasjonale coronaføringene ikke er nødvendige i Finnmark.

- Vi ser at næringslivet sliter, at folk mister jobbene sine og at barn og unge ikke får ordinær undervisning på ungdomsskole og videregående skole eller delta i aktiviteter. Når vi mener at smittesituasjonen ikke er slik at dette er nødvendig, er det vårt ansvar å si fra, skriver de.

Rådene representerer 16 av 18 kommuner i det som tidligere het Finnmark fylke.

- Ikke forholdsmessig

Blant tiltakene som de ikke mener at er nødvendige lenger, er skjenkestopp.

- En nasjonal skjenkestopp vurderes ikke som et forholdsmessig tiltak i Finnmark spesielt, eller Nord-Norge generelt, i den rådende smittesituasjon. En lokal medisinskfaglig vurdering ville ikke ført til et vedtak om skjenkestopp i de aller fleste kommunene, skriver rådene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer