Gassrørledning:

Finsk politi bekrefter funn

Fant et større anker på havbunnen ved skadd gassrørledning i Østersjøen.

LEKKASJE: Bildet viser et finsk kystvaktskip i området der lekkasjen på gassrørledningen oppsto. Foto: Finlands kystvakt / AFP
LEKKASJE: Bildet viser et finsk kystvaktskip i området der lekkasjen på gassrørledningen oppsto. Foto: Finlands kystvakt / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For under ei uke siden opplyste finsk politi at de var ferdig med undersøkelser av den skadde gassrørledning Balticconnector mellom Finland og Estland i Finskebukta.

Nå opplyser finske myndigheter at de gjorde funn av et større anker like ved gassrørledningen. Det undersøkes om ankeret kan tilhøre et kinesisk containerskip.

Det melder Reuters.

Det opplyses videre at myndighetene avdekket slepemerker på havbunnen. Dette ønsker finsk politi å undersøke ytterligere for å vurdere om skaden var gjort med hensikt.

Finlands statsminister Petteri Orpo har tidligere slått fast at skadene sannsynligvis skyldes eksterne årsaker. Myndighetene iverksatte derfor full etterforskning.

- Skadene kan ikke ha oppstått av naturlige årsaker. Størrelsen tilsier at dette er resultat av en villet handling, sa en polititalsperson tirsdag 10. oktober.

Finske medier har tidligere sitert anonyme kilder på at landets sikkerhetstjenester mistenkte at Russland sto bak. Et russisk frakteskip skal nemlig ha beveget seg i sneglefart nær den skadde gassrørledningen helga før trykket plutselig falt for to uker siden.

Mistanken mot Russland ble aldri bekreftet fra offisielt hold, men nå opplyser finsk politi at det russiske skipet ikke er en del av den videre etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer