Balticconnector

Finsk politi: - Mistanken er styrket

Kommer med ny oppdatering om den mistenkte sabotasjen på rørledningen Balticconnector.

MISTENKT: Finske myndigheter mistenker konteinerskipet «NewNew Polar Bear» i forbindelse med skadene på gassrørledningen Balticconnector. Foto: Lehtikuva / Reuters / NTB
MISTENKT: Finske myndigheter mistenker konteinerskipet «NewNew Polar Bear» i forbindelse med skadene på gassrørledningen Balticconnector. Foto: Lehtikuva / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finske myndigheter mener at ødeleggelsene på gassrørledningen Balticconnector mellom Finland og Estland skyldes et anker fra et kinesisk fartøy.

– Tekniske undersøkelser har styrket mistanken om at ankeret hentet opp fra sjøbunnen tilhører det kinesiske fartøyet «NewNew Polar Bear».

Det sier finsk politi i en uttalelse fredag, ifølge Reuters.

– Samarbeidet mellom Finland, Estland og andre støttende land har vært tett og vellykket, heter det videre.

8. oktober ble gassrørledningen Balticconnector skadd i Østersjøen.

Finland mener konteinerskipet «NewNew Polar Bear» – som er registrert med trafikkdata i området, blant annet mistet et anker, ifølge den finske avisa Iltalehti.

Skipet er registrert i Hongkong. Den 9. oktober, dagen etter at gassrørledningen ble ødelagt, ble det angivelig tatt et bilde av skipet mens det lå til havn i St. Petersburg.

En talsperson fra det kinesiske utenriksdepartementet har, ifølge Reuters, bedt om en «rettferdig og omfattende undersøkelse av hendelsen», og har tidligere uttalt at det kinesiske fartøyet opererte som normalt på tidspunktet for hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer