Fire menn dømt i kongekrabbe-saken

En mann fra Troms er dømt til 16 måneders fengsel for omfattende kjøp og salg av kongekrabber. I Bergen fikk tre menn kortere dommer.

DØMT: En mann er i Nord-Troms tingrett dømt til 16 måneders fengsel for kjøp og salg av kongekrabbe, i tillegg til at staten inndrar nær en halv million kroner. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
DØMT: En mann er i Nord-Troms tingrett dømt til 16 måneders fengsel for kjøp og salg av kongekrabbe, i tillegg til at staten inndrar nær en halv million kroner. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann fra Troms er dømt til 16 måneders fengsel for omfattende kjøp og salg av kongekrabber. I Bergen fikk tre menn kortere dommer.

Den 56 år gamle mannen ble i Nord-Troms tingrett dømt for grovt heleri av kongekrabbe. Ifølge dommen har han i ti år, fra 2009 til 2019, omsatt minst sju tonn kongekrabbe som han kjøpte fra en person i Finnmark, ifølge Fiskeribladet , som først omtalte saken.

Saken ble avgjort ved en tilståelsesdom, og 56-åringen erkjente at han visste at kongekrabben var ulovlig fangstet. Dermed ble straffen senket fra to år ubetinget fengsel.

Mannen har ifølge dommen fraktet krabbene til Sørlandet, der de ble solgt i umerkede esker. Mesteparten ble solgt mot kontant betaling, men noe ble også fakturert gjennom hans firma.

Inndrar 452 000 kroner

I en ransaking hjemme hos domfelte fant politiet 268.000 kroner i kontanter.

– Mannen har forklart at alt stammer fra oppgjør etter siste salgsrunde, fremgår det i dommen.

Pengene er allerede beslaglagt, og 452.000 kroner er inndratt fra 56-åringen. Mannen er også fradømt retten til å drive kjøp og salg av fisk og skalldyr i næringsvirksomhet i en femårsperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.