Fjerner containermur mot Røkke-eiendom

Risikerte mulkt på 20 000 kroner.

TAS BORT: Ei mobilmast på milliardær Kjell Inge Røkkes eiendom på Konglungen i Asker har skapt uro i det fornemme nabolaget. Foto: Hans Arne Vedlog
TAS BORT: Ei mobilmast på milliardær Kjell Inge Røkkes eiendom på Konglungen i Asker har skapt uro i det fornemme nabolaget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått bråk rundt Asker-eiendommen til milliardær Kjell Inge Røkke (61). Bakgrunnen for uroen er oppføringen av en mobilmast på 61-åringens tomt, som ble godkjent av kommunen i 2018.

En av naboene har tidligere klaget både til Asker kommune og Fylkesmannen og krevd mobilmasta fjernet - uten å få medhold.

Det ble dermed gått til anskaffelse av to containere 18. februar. Disse ble plassert oppå hverandre, som en «mur» mot det eieren mener er farlig stråling fra masta.

- Orker ikke mer

I slutten av februar omtalte blant andre Budstikka og Børsen at Asker kommune har varslet tvangsmulkt på 20 000 kroner, pluss 1 000 kroner for hver dag som går, hvis containerne ikke fjernes innen 12. mars.

Nå melder Budstikka at naboen avfinner seg med kravet.

- Vi kommer til å fjerne containerne 10. mars. Ideelt sett burde man fortsatt eksperimentert med legesjekk både før og etter, men hun har blitt stresset av at det har stått i avisa og alle reaksjonene som har kommet, så hun orker ikke mer, forteller sivilingeniør og generalsekretær Sissel Halmøy i Folkets strålevern til Budstikka.

Artikkelen fortsetter under:

- Vurderer flytting

Halmøy har i løpet av prosessen vært den som har svart pressen på vegne av Røkkes nabo. Der klageinstansene har vurdert at det ikke er noen strålingsfare, sitter Halmøy og naboen på en annen oppfatning.

- Hun har prøvd på alle mulige måter å slippe å få denne strålingen rett inn i huset sitt (...) Hun har bare blitt sykere og sykere siden denne mobilmasta kom opp, og må flytte hvis ikke denne masta blir fjernet, uttalte Halmøy til Børsen i februar, og forklarte at målet med aksjonen var todelt:

Å se om naboen blir bedre av at containerne står der, og å få større fokus på stråling fra mobilmaster.

På spørsmål fra Budstikka om naboen har merket en bedring av helsa etter at containerne kom opp, svarer Halmøy følgende:

- De har ikke fått stå der lenge nok. Hadde hun kunnet få leve i fred bak containerne i to måneder, så kunne man gjort en bra test, sier hun.

Børsen har vært i kontakt med Sissel Halmøy fredag, som ikke har noe å utdype. Naboen har foreløpig ikke besvart våre henvendelser. Ifølge Budstikka har ikke Kjell Inge Røkke ønsket å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer