Fjerner containermur mot Røkke-eiendom

Risikerte mulkt på 20 000 kroner.

TAS BORT: Ei mobilmast på milliardær Kjell Inge Røkkes eiendom på Konglungen i Asker har skapt uro i det fornemme nabolaget. Foto: Hans Arne Vedlog
TAS BORT: Ei mobilmast på milliardær Kjell Inge Røkkes eiendom på Konglungen i Asker har skapt uro i det fornemme nabolaget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått bråk rundt Asker-eiendommen til milliardær Kjell Inge Røkke (61). Bakgrunnen for uroen er oppføringen av en mobilmast på 61-åringens tomt, som ble godkjent av kommunen i 2018.

En av naboene har tidligere klaget både til Asker kommune og Fylkesmannen og krevd mobilmasta fjernet - uten å få medhold.

Det ble dermed gått til anskaffelse av to containere 18. februar. Disse ble plassert oppå hverandre, som en «mur» mot det eieren mener er farlig stråling fra masta.

- Orker ikke mer

I slutten av februar omtalte blant andre Budstikka og Børsen at Asker kommune har varslet tvangsmulkt på 20 000 kroner, pluss 1 000 kroner for hver dag som går, hvis containerne ikke fjernes innen 12. mars.

Nå melder Budstikka at naboen avfinner seg med kravet.

- Vi kommer til å fjerne containerne 10. mars. Ideelt sett burde man fortsatt eksperimentert med legesjekk både før og etter, men hun har blitt stresset av at det har stått i avisa og alle reaksjonene som har kommet, så hun orker ikke mer, forteller sivilingeniør og generalsekretær Sissel Halmøy i Folkets strålevern til Budstikka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer