Donald Trump

Fjerner tiltalt direktør

Donald Trumps forretningsorganisasjon har fjernet finansdirektøren Allen Weisselberg, som er tiltalt for skatteunndragelse, fra lederroller i mer enn 40 underselskaper.

FJERNET: USAs forrige president, Donald Trump, har fjernet sin tiltalte finansdirektør Allen Weisselberg (i midten) fra mange underselskaper. Her er de to og Trumps sønn Donald junior sammen under en pressekonferanse i Trump Tower i 2017. Foto: Timothy A. CLARY / AFP
FJERNET: USAs forrige president, Donald Trump, har fjernet sin tiltalte finansdirektør Allen Weisselberg (i midten) fra mange underselskaper. Her er de to og Trumps sønn Donald junior sammen under en pressekonferanse i Trump Tower i 2017. Foto: Timothy A. CLARY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Weisselberg (73) erklærte seg ikke skyldig da han måtte møte i retten i New York for to uker siden.

Finansdirektøren har jobbet for Donald Trump i nærmere et halvt århundre og regnes som en av hans aller nærmeste i forretningslivet.

Weisselberg står tiltalt for skatteunndragelse, etter at han skal ha gjemt unna inntekter i form av kontanter og frynsegoder på rundt 1,7 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 15 millioner norske kroner. Han nekter straffskyld. Også Trump-organisasjonen er tiltalt for skattesvindel.

Fjernet

Nå er Weisselberg fjernet fra lederposisjoner i mer enn 40 av underselskapene i Trump-organisasjonen, ifølge offentlige dokumenter selskapet har sendt til myndigheten i USA og Skottland, melder CNN og Washington Post.

Dokumentene viser også at det er Trump-familien som beholder lederskapet i selskapene.

Blant selskapene hvor Weisselberg er Mar-a-Lago, den tidligere presidentens private klubb og hjem i Florida. Blant de andre selskapene er selskapet som har ansvaret for lønnsutbetaling til Trump-ansatte, Trump Payroll, Corp., som også ble nevnt i tiltalen. I tillegg er Weisselberg fjernet fra Trump National Golf Club, Trump International Hotels Management og Trump International Golf Club i Skottland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.