Donald Trump

Fjerner tiltalt direktør

Donald Trumps forretningsorganisasjon har fjernet finansdirektøren Allen Weisselberg, som er tiltalt for skatteunndragelse, fra lederroller i mer enn 40 underselskaper.

FJERNET: USAs forrige president, Donald Trump, har fjernet sin tiltalte finansdirektør Allen Weisselberg (i midten) fra mange underselskaper. Her er de to og Trumps sønn Donald junior sammen under en pressekonferanse i Trump Tower i 2017. Foto: Timothy A. CLARY / AFP
FJERNET: USAs forrige president, Donald Trump, har fjernet sin tiltalte finansdirektør Allen Weisselberg (i midten) fra mange underselskaper. Her er de to og Trumps sønn Donald junior sammen under en pressekonferanse i Trump Tower i 2017. Foto: Timothy A. CLARY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Weisselberg (73) erklærte seg ikke skyldig da han måtte møte i retten i New York for to uker siden.

Finansdirektøren har jobbet for Donald Trump i nærmere et halvt århundre og regnes som en av hans aller nærmeste i forretningslivet.

Weisselberg står tiltalt for skatteunndragelse, etter at han skal ha gjemt unna inntekter i form av kontanter og frynsegoder på rundt 1,7 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 15 millioner norske kroner. Han nekter straffskyld. Også Trump-organisasjonen er tiltalt for skattesvindel.

Fjernet

Nå er Weisselberg fjernet fra lederposisjoner i mer enn 40 av underselskapene i Trump-organisasjonen, ifølge offentlige dokumenter selskapet har sendt til myndigheten i USA og Skottland, melder CNN og Washington Post.

Dokumentene viser også at det er Trump-familien som beholder lederskapet i selskapene.

Blant selskapene hvor Weisselberg er Mar-a-Lago, den tidligere presidentens private klubb og hjem i Florida. Blant de andre selskapene er selskapet som har ansvaret for lønnsutbetaling til Trump-ansatte, Trump Payroll, Corp., som også ble nevnt i tiltalen. I tillegg er Weisselberg fjernet fra Trump National Golf Club, Trump International Hotels Management og Trump International Golf Club i Skottland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer