Toblerone

Fjernes

Den ikoniske sjokolade-innpakningen vinker farvel til Matterhorn-fjellet.

ADJØ, MATTERHORN: Denne logoen blir en saga blott. Foto: PA Photos / NTB
ADJØ, MATTERHORN: Denne logoen blir en saga blott. Foto: PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tro på at vår kjærlighet kan flytte fjell», synger den folkekjære artisten Rune Rudberg i låten «Tro» fra plata med samme navn fra 2013.

Det er imidlertid verken tro eller kjærlighet, men sveitsisk markedsføringsregelverk som er årsaken til at det ikoniske motivet av Matterhorn-fjellet fjernes fra logoen på innpakningen til Toblerone-sjokoladen.

Toblerone – kjent for de verdensvante som en fast del av varebeholdningen i Tax Free-butikker på norske flyplasser – har siden 1908 blitt produsert i den sveitsiske hovedstaden Bern.

Nå flyttes deler av produksjonen ut av Sveits, og landets markedsføringslover tillater ikke lenger bruk av det verdenskjente fjellmotivet, som skjuler bjørnen fra den sveitsiske hovedstadens riksvåpen. Det skriver blant andre The Guardian.

Nytt design

Det var Aargauer Zeitung som først omtalte saken.

- Innpakningens nye design introduserer en modernisert og strømlinjeformet fjell-logo i samsvar med den geometriske og triangulære estetikken.

Det sier en talsperson for den sveitsiske merkevarens amerikanske eiere, Mondelēz International Inc., i en uttalelse til den sveitsiske avisa, gjengitt av The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer