«Hollywoodhuset»:

Fjernet annonse etter varsel fra kommunen

Luksuseiendommen utenfor Bergen kunne leies for 20 000 kroner døgnet. Så ble det avdekket flere ulovlige oppføringer.

LUKSUS: OBS! Videoen er publisert i 2021, prisen er gått opp med 20 000 i uka. Det er skrapt for luksuriøse utleieobjekter i Norge til sommeren, og denne perla kan leies for 100 000 i uka. Foto: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2021 kastet norske medier seg over tastaturet for å skrive om det luksuriøse utleieobjektet «Hollywoodhuset».

I ei tid da utenlandsferie var utelukket grunnet pandemi, ble norgesferie stikkordet for mange. Med det ble også de luksuriøse utleieobjektene svært populære, deriblant funkisboligen på Sotra utenfor Bergen.

600 kvadratmeters luksushus som inkluderer seks soverom, innendørs sol, spaavdeling, trimrom og kino - for å nevne noe - skal ha sørget for solid inntekt gjennom somrene.

Døgnpris: 20 000,-

Også inntil nylig lå huset ute som utleieobjekt på Finn.no - til en døgnpris på 20 000 kroner. Per uke kostet det 120 000 kroner for opphold, pluss obligatorisk rengjøringsgebyr på 7000 kroner.

Da Børsen omtalte luksusvillaen i 2021 lå ukesprisen på 100 000 kroner.

Nå er imidlertid annonsen oppgitt som «utgått», samtidig som lokalavisa Vestnytt skriver at Øygarden kommune har vært på besøk. Etter befaring i fjor sommer ble det oppdaget flere ulovlige oppføringer på tomta.

Ifølge avisa var det flere privatpersoner som varslet om de ulovlige tiltakene.

«HOLLYWOOD PÅ LANDET»: Slik lyder tittelen på Finn-annonsen, som nå ikke lenger er gyldig. Foto: Privat
«HOLLYWOOD PÅ LANDET»: Slik lyder tittelen på Finn-annonsen, som nå ikke lenger er gyldig. Foto: Privat Vis mer

Blant annet fant kommunen en utestue innenfor strandsona, ildsted og pipe i naustet på tomta, opparbeidet plen og betongsti.

- Noen av tiltakene har vi besluttet å fjerne og andre har vi søkt om. Vi vil selvsagt innrette oss etter et endelig vedtak, sier huseier Christian Eide til Vestnytt.

Risikerer kjempebot

Han forklarer at villaen er privateid og at den bare leies ut noen uker i året.

Det har ikke lykkes Børsen å få en kommentar fra Eide. Børsen har blant annet spurt hvorfor annonsen på Finn.no er tatt ned.

Kommunen fattet pålegg om retting og sendte varsel om tvangsmulkt i oktober, skriver lokalavisa videre. Etter at fristen, som først var rett før jul, ble utvidet, slapp Eide og familien en bot på 75 000 kroner, samt dagsbøter på 1500 kroner.

Eierne vil fjerne utestua, betongstien og pipe og ildsted i naustet, står det i et brev til kommunen, ifølge Vestnytt. Resten vil søkes om å få godkjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer