«Hollywoodhuset»:

Fjernet annonse etter varsel fra kommunen

Luksuseiendommen utenfor Bergen kunne leies for 20 000 kroner døgnet. Så ble det avdekket flere ulovlige oppføringer.

LUKSUS: OBS! Videoen er publisert i 2021, prisen er gått opp med 20 000 i uka. Det er skrapt for luksuriøse utleieobjekter i Norge til sommeren, og denne perla kan leies for 100 000 i uka. Foto: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2021 kastet norske medier seg over tastaturet for å skrive om det luksuriøse utleieobjektet «Hollywoodhuset».

I ei tid da utenlandsferie var utelukket grunnet pandemi, ble norgesferie stikkordet for mange. Med det ble også de luksuriøse utleieobjektene svært populære, deriblant funkisboligen på Sotra utenfor Bergen.

600 kvadratmeters luksushus som inkluderer seks soverom, innendørs sol, spaavdeling, trimrom og kino - for å nevne noe - skal ha sørget for solid inntekt gjennom somrene.

Døgnpris: 20 000,-

Også inntil nylig lå huset ute som utleieobjekt på Finn.no - til en døgnpris på 20 000 kroner. Per uke kostet det 120 000 kroner for opphold, pluss obligatorisk rengjøringsgebyr på 7000 kroner.

Da Børsen omtalte luksusvillaen i 2021 lå ukesprisen på 100 000 kroner.

Nå er imidlertid annonsen oppgitt som «utgått», samtidig som lokalavisa Vestnytt skriver at Øygarden kommune har vært på besøk. Etter befaring i fjor sommer ble det oppdaget flere ulovlige oppføringer på tomta.

Ifølge avisa var det flere privatpersoner som varslet om de ulovlige tiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.