Dronesiktet russer

Fjernet fra seilgigants nettsider

Dronesiktede Andrej Jakunin snakker engasjert om seiling i en promovideo på seilgiganten Elvstrøm Sails nettsider. Etter Børsens henvendelser til det danske firmaet ble innholdet fjernet.

FART: I en video som nå er fjernet fra nettsidene til det danske selskapet Elvstrøm Sails, snakker dronesiktede Andrej Jakunin om sin interesse for seiling. Foto: Skjermdump fra Elvstrøm Sails nettsider.
FART: I en video som nå er fjernet fra nettsidene til det danske selskapet Elvstrøm Sails, snakker dronesiktede Andrej Jakunin om sin interesse for seiling. Foto: Skjermdump fra Elvstrøm Sails nettsider. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andrej Jakunin ble denne uka pågrepet i Hammerfest, siktet for å ha fløyet drone og filmet på Svalbard flere steder i Norge fra juli til oktober i år.

Siktede erkjenner å ha flydd drone på Svalbard, men erkjenner ikke forholdene han er siktet for og har anket varetektsfengslingen til lagmannsretten.

Jakunin har både russisk og britisk statsborgerskap, og hadde ifølge politiet på seg russisk pass da han ble pågrepet. Han er sønn av Vladimir Jakunin, som er på USAs sanksjonsliste på grunn av sitt nære forhold til Russlands president Vladimir Putin.

Avviser forbindelser

- Andrej Jakunin og resten av mannskapet har ingen forbindelser til Russlands regjering eller president Putin. Han har tatt tydelig avstand fra krigen, sa Anna fra Jakunins presseteam til Dagbladet onsdag kveld.

Hun la til at «Andrej er lidenskapelig opptatt av natur, fotografering og ekstremsport».

Børsens undersøkelser har ført oss til nettsidene til Elvstrøm Sails, som leverte seil til Jakunins daværende seilbåt «Lady Mariposa».

I en artikkel på Elvstrøms nettsider, publisert 31. juli 2019, står det at Andrej er «en lidenskapelig seiler». Et videoklipp på 4,29 minutter viser den nå dronesiktede 47-åringen som snakker varmt om lidenskapen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.