Fjord1 solgt til utlandet

- Lang og grundig prosess.

Foto: Halvard Alvik / NTB
Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjord1 opplyser i en pressemelding at rederiet er solgt til de to utenlandske fondene DIF Capital Partners og EDF Invest.

- Ledelsen er tilfreds med at salgsprosessen er gjennomført, og ser fram til å utvikle Fjord1 videre sammen med de nye eierne. Det har vært en lang og grundig prosess, hvor vi har opplevd stor interesse for selskapet fra en rekke parter, sier administrerende direktør, Dagfinn Neteland, i en uttalelse.

UT MOT REGJERINGA: Fjord1-eier Per Sævik sier han selger rederiet grunnet formuesskatten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
UT MOT REGJERINGA: Fjord1-eier Per Sævik sier han selger rederiet grunnet formuesskatten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Eier av Fjord1, Per Sævik, sier til DN at hovedgrunnen til at selskapet selges er formuesskatten.

- Utenlandske eiere, som ikke betaler formuesskatt, vil ha tilgang på langt billigere kapital enn oss. Norske eiere stiller med et betydelig handikap, fordi en stor del av verdiskapingen må tas ut av virksomheten for å betale formuesskatt. Hvordan dette skal ende, spør han.

- Om ikke Stortinget skjønner at norske aktører rammes av dårligere vilkår, så har vi en dyster framtid i Norge og for norsk næringsliv. Det er ikke uten grunn at så mange nordmenn pakker snippesken og reiser til Sveits, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer