Flagger ut deler av Reitan-formuen

Rema-arving Magnus Reitan flytter store deler av Reitan-formuen sin til Sveits gjennom barna Kristoffer og Viktoria Reitan som arver over 20 milliarder.

SVEITS: Rema-arving Magnus Reitan flytter 20 milliarder kroner av matkonsernets formue til skatteparadiset Sveits, skriver Finansavisen. Foto: Thor Nielsen / NTB
SVEITS: Rema-arving Magnus Reitan flytter 20 milliarder kroner av matkonsernets formue til skatteparadiset Sveits, skriver Finansavisen. Foto: Thor Nielsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter han selv overfor Finansavisen.

Rema-topp Odd Reitan og sønnene Ole Robert Reitan og Magnus Reitan sitter hver med 33,3 prosent av eierandelene i Reitan-konsernet.

Nå bekrefter Magnus Reitan at hans del av formuen blir plassert i Sveits.

Det er barna Viktoria (22) og Kristoffer (24) som nå blir styremedlemmer og medeiere i Magnus Reitans personlige investeringsselskap, opplyser han til Finansavisen.

Økende interesse

Magnus Reitan sier i en uttalelse til Finansavisen at det aktive eierskapet fortsatt skal ligge hos ham, broren Ole Robert og faren Odd.

Han to barn er begge bosatt i Genève i Sveits.

- De har begge vist økende interesse for investeringsselskapets virksomhet, og jeg håper og tror at deres eierskap og involvering vil bidra til ytterligere engasjement, skriver han i en melding til avisa.

- Jeg overfører mesteparten av eierskapet i MVK Capital til mine barn. Jeg beholder kontrollen i investeringsselskapet, mens Kristoffer og Viktoria involveres gjennom styreplass, eierskap og rett til utbytte, utdyper han.

Norges nest rikeste

Kapital anslår Reitan-formuen til 64 milliarder kroner i sin oversikt over Norges 400 rikeste. Det innebærer at over 20 milliarder kroner nå overføres til Viktoria og Kristoffer Reitan.

«MATBARON»: Slik forholder Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000 seg til folk som kaller han en «matbaron» mens prisen på dagligvarer øker. Reporter: Lars Martin Gime / video: Lars Eivind Bones Vis mer

Kapitals praksis når finansbladet lager den årlige oversikten over Norges rikeste, er å plassere hele familieformuen hos familiens overhode.

Det innebærer at Odd Reitan er rangert som Norges nest rikeste av Kapital.

Blir i Norge

Da Børsen intervjuet Ole Robert Reitan i slutten av september, sa han at folk må få lov til å bestemme selv hvor de ønsker å bo.

MILLIARDÆRFLUKT: Ole Robert Reitan svarer om nordmenn og milliardærflukt til Sveits. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer

- Har du planer om å flytte ut av Norge?

- Jeg har ingen planer om å flytte noe sted, fastslo Ole Robert Reitan.

Heller ikke broren, Magnus, har planer om å flytte til utlandet, sier han til Finansavisen. Men det forhindrer altså likevel ikke at en betydelig del av Reitan-konsernets formue nå flagges ut til Sveits.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer