Flagger ut deler av Reitan-formuen

Rema-arving Magnus Reitan flytter store deler av Reitan-formuen sin til Sveits gjennom barna Kristoffer og Viktoria Reitan som arver over 20 milliarder.

SVEITS: Rema-arving Magnus Reitan flytter 20 milliarder kroner av matkonsernets formue til skatteparadiset Sveits, skriver Finansavisen. Foto: Thor Nielsen / NTB
SVEITS: Rema-arving Magnus Reitan flytter 20 milliarder kroner av matkonsernets formue til skatteparadiset Sveits, skriver Finansavisen. Foto: Thor Nielsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter han selv overfor Finansavisen.

Rema-topp Odd Reitan og sønnene Ole Robert Reitan og Magnus Reitan sitter hver med 33,3 prosent av eierandelene i Reitan-konsernet.

Nå bekrefter Magnus Reitan at hans del av formuen blir plassert i Sveits.

Det er barna Viktoria (22) og Kristoffer (24) som nå blir styremedlemmer og medeiere i Magnus Reitans personlige investeringsselskap, opplyser han til Finansavisen.

Økende interesse

Magnus Reitan sier i en uttalelse til Finansavisen at det aktive eierskapet fortsatt skal ligge hos ham, broren Ole Robert og faren Odd.

Han to barn er begge bosatt i Genève i Sveits.

- De har begge vist økende interesse for investeringsselskapets virksomhet, og jeg håper og tror at deres eierskap og involvering vil bidra til ytterligere engasjement, skriver han i en melding til avisa.

- Jeg overfører mesteparten av eierskapet i MVK Capital til mine barn. Jeg beholder kontrollen i investeringsselskapet, mens Kristoffer og Viktoria involveres gjennom styreplass, eierskap og rett til utbytte, utdyper han.

Norges nest rikeste

Kapital anslår Reitan-formuen til 64 milliarder kroner i sin oversikt over Norges 400 rikeste. Det innebærer at over 20 milliarder kroner nå overføres til Viktoria og Kristoffer Reitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer