Hallgeir Kvadsheim:

- Flaut

Hallgeir Kvadsheim har etter 30 år innsett at han ikke er siviløkonom.

- FLAUT: Hallgeir Kvadsheim er best kjent fra TV-suksessen «Luksusfellen», og nå styreleder i Inkassoregisteret AS, som skal gi nordmenn oversikt over alle inkassosakene sine. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- FLAUT: Hallgeir Kvadsheim er best kjent fra TV-suksessen «Luksusfellen», og nå styreleder i Inkassoregisteret AS, som skal gi nordmenn oversikt over alle inkassosakene sine. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I 30 år har jeg trodd jeg var siviløkonom, men det siste halvåret av utdanningen var jeg på utveksling fra NHH på Bocconi i Milano og leverte avsluttende eksamener der. Jeg innser at jeg skulle bedt om endelig godkjenning fra Econa/NHH! Flaut!

Det skriver Hallgeir Kvadsheim, blant annet kjent fra TV-suksessen «Luksusfellen», på X/Twitter mandag kveld.

Fra nå av vil han derfor ikke omtales som siviløkonom.

- Jeg har ikke selv brukt tittelen så altfor ofte, siden privatøkonom/forbrukerøkonom nok er mer dekkende for det jeg gjør til daglig, men jeg skal uansett kutte ut bruken og i tillegg be alle samarbeidspartnere endre bioen. Litt overdrevet? Nei, siviløkonom er en beskyttet tittel, og du må ha en formell godkjenning, skriver han.

Kvadsheim synes det er kjipt at han ikke gjorde det riktig for 30 år siden, men skriver at det er for seint nå.

- Håper samtidig at dere kan bære over med meg på denne feilen. Skal fortsette å gi mine beste uavhengige økonomiråd, uavhengig av hva jeg tituleres, skriver han.

Kvadsheim bekrefter feilen overfor VG mandag kveld. Dagbladet har forsøkt å få en kommentar, foreløpig uten hell.