Flere hundre mister jobben i SAS

- Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene.

MISTER JOBBEN: SAS og fagforeningene lyktes ikke med å komme til enighet om en avtale som kunne reddet inntil halvparten av de oppsagte pilotene i SAS, ifølge Dagens Næringsliv.


Foto: Torstein Bøe / NTB
MISTER JOBBEN: SAS og fagforeningene lyktes ikke med å komme til enighet om en avtale som kunne reddet inntil halvparten av de oppsagte pilotene i SAS, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS og fagforeningene lyktes ikke med å komme til enighet om en avtale som kunne reddet inntil halvparten av de oppsagte pilotene i SAS, ifølge Dagens Næringsliv.

Dermed er det ifølge avisa klart at flere hundre SAS-ansatte mister jobben.

- Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å ikke akseptere SAS’ siste forslag til løsning, skriver selskapets informasjonssjef John Eckhoff i en epost til avisa.

Eckhoff bekrefter overfor Børsen at opplysningene stemmer.

- Men jeg har ikke ytterligere kommentarer av hensyn til samarbeidet med foreningene. SAS fokus nå er å levere på forretnings- og rekapitaliseringsplanene og de forpliktelsene vi har overfor styre og långivere, i samarbeid med relevante parter, sier han til Børsen.

Han uttalte tidligere i dag følgende til E24:

- Vi har hatt et forslag med mål om å beholde rundt 300 av de oppsagte pilotene i SAS. Tanken med forslaget var å bidra med fleksibilitet i planleggingen og langsiktig sikre konkurransekraft og lønnsomhet fremover.

Han viser til at fristen for å komme til enighet gikk ut 8. september, og at pilotforeninga ikke aksepterte løsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer