«Farmen»-profil advarer

Flere jukser med heiskort

«Farmen»-profil Kjetil Nørstebø er oppgitt over juksing med heiskortene på skisenteret han driver i Uvdal.

SKISENTER: Kjetil Nørstebø kom på andreplass i Farmen i 2018. Nå driver han Uvdal Skisenter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKISENTER: Kjetil Nørstebø kom på andreplass i Farmen i 2018. Nå driver han Uvdal Skisenter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Kjetil Nørstebø (32) ble kjent da han gikk av med andreplassen i TV 2s «Farmen» i 2018. Til daglig driver han imidlertid Uvdal Skisenter.

- Vi opplever dessverre en økende trend med juks med heiskort, skriver Nørstebø i et innlegg på skisenterets Facebook-side.

Nå varsler skisenteret hyppigere kontroller, skriver Laagendalsposten.

- Voksesmerter

Til Børsen forteller Nørstebø at erfaringene i stor grad dreier seg om voksesmerter etter at skisenteret nesten doblet omsetningen de siste fem åra.

- Vi har hatt en stor vekst de siste åra. Opprinnelig var dette et lite skisenter, så dette kan nok kalles voksesmerter. Vi har ikke hatt gode rutiner på billettsjekk fordi det har vært så små forhold, og vi har hatt oversikt over det meste, sier Nørstebø.

DRAMATISK: Det blir dramatisk inne på «Farmen»-gården da to av deltakerne har noe uoppgjort seg i mellom. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY / Espen Solli. Reporter: Klaus Fjellro / Lina Hekkli. Vis mer

Han varsler at det nå vil bli litt flere fysiske kontroller ved heisene.

- Vi trenger ikke å finne opp kruttet på nytt. Det er ingen som vil bli tatt for billettjuks. De aller fleste slutter nok med det bare med litt skilt og god informasjon. Også vil vi ha litt fysiske sjekker ved heisene. Så kommer det nok til å løse seg, sier Nørstebø.

- Hvor mye tror du at dere taper på dette jukset?

- Det er veldig vanskelig å sette tall på det, men dette er et velkjent fenomen i de store skianleggene i Norge, sier Nørstebø.

Budskap til hytteeierne

Han forklarer hvordan skisenteret i hovedsak lever av de faste hytteeierne i området og har få dagsturister.

- Mitt budskap til hytteeierne er at det viktigste for å holde på verdien på hytta er nettopp skisenteret. Hadde det ikke vært for skisenteret, hadde det helle ikke vært noen verdi på den hytta. Så den beste investeringen hytteeiere gjør for å beholde og øke verdien på hytta si og å utvikle eksisterende og nye tilbud i området, er å støtte opp rundt lokalt reiseliv, sier Nørstebø.

I innlegget sitt på Facebook lister den tidligere «Farmen»profilen opp fire typer juksing med heiskort skisenteret har utfordringer med:

  • Privat utleie av hytter/leiligheter hvor sesongkort er inkludert selv om disse kortene skal være personlige.
  • Voksne som kjøper ungdomskort.
  • Utlån av sesongkort til venner og kjente.
  • Gratis kort til barn under sju år blir gitt til eldre barn.

Digital endring

Skisenteret opplyser at heiskort vil bli inndratt på stedet dersom noen blir tatt for juks.

- Alle som blir tatt har full forståelse og er ydmyke. Noe av problemet er også den digitale forandringen. Historisk sett solgte vi 100 prosent av billettene våre i en fysisk billettluke. Nå er det mer og mer kjøp på nettet. Det er mye vanskeligere å juge om alder når du står i en fysisk billettluke, sier Nørstebø.

Han forklarer også hvordan trangere økonomiske tider for mange kan være en årsak til noe av juksingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer