Vill øyluksus:

- Flere kjendiser enn du kan telle

Flere av verdens rikeste tar, tradisjonen tro, jule- og nyttårsfeiringa på den karibiske øya St. Barts. Dette er nytt i år.

ST. BARTS: Den legendariske oppvisningen er i gang utenfor Gustavia-havna på St. Barts. Foto: Shutterstock / NTB
ST. BARTS: Den legendariske oppvisningen er i gang utenfor Gustavia-havna på St. Barts. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Romjula er i gang, og tradisjonen tro har det rent inn med rikinger til den karibiske luksus-øya Saint-Barthélemy, mest kjent som St. Barts.

Også styrtrike nordmenn bytter ut sibirkulda i nord med asurblått hav, palmer og kritthvite strender.

Blant andre familien Stray Spetalen. Reisen ble dokumentert av investor Øystein Stray Spetalens datter Sophie (20) på sosiale medier.

Vill øy-luksus

Den sagnomsuste øya har vært en favoritt blant de rike og berømte i en årrekke.

- Flere milliardærer samles på denne lille steinen i Karibia enn på noe annet sted i verden, sier Jonny Dodge, sjef for My Ocean, til Forbes.

Selskapet driver med salg, chartring og drift av superyachter.

MØTTE LEGENDE: Sophie Stray Spetalen møtte supermodell Heidi Klum på St. Barts i år. Skjermdump: Instagram
MØTTE LEGENDE: Sophie Stray Spetalen møtte supermodell Heidi Klum på St. Barts i år. Skjermdump: Instagram Vis mer

- Det er flere kjendiser enn du kan telle i St. Barts, og det er faktisk som om de plukket opp St. Tropez og transporterte det til Karibia, sier han videre.

Blant verdensstjernene som har trykket øya til sitt bryst er Leonardo DiCaprio, Beyoncé, Mariah Carey, Daniel Craig og Pippa Middleton og Jeff Bezos. Sistnevnte har også tatt turen i år.

Også denne jula har det hopet seg opp med luksusyachter av ypperste klasse utenfor Gustavia-havna på øyas vestside. Forbes omtaler det som en «legendarisk oppvisning» av luksusfartøy - og sesongen startet tidlig i år.

VERDENS STØRSTE: Jeff Bezos' Koru er verdens største seilyacht, med sine 127 meter. Den har en verdi på svimlende 500 millioner dollar, altså rundt 5,1 milliarder kroner. Her fra Kroatia tidligere i år. Photo: Grgo Jelavic / PIXSELL / PA Photos / NTB
VERDENS STØRSTE: Jeff Bezos' Koru er verdens største seilyacht, med sine 127 meter. Den har en verdi på svimlende 500 millioner dollar, altså rundt 5,1 milliarder kroner. Her fra Kroatia tidligere i år. Photo: Grgo Jelavic / PIXSELL / PA Photos / NTB Vis mer

Eksklusive fester

Mange blir gjennom jula og tar glamorøse dagsturer til nærliggende øyer. Det hele kulminerer med et storslått fyrverkeri-show over Fort Oscar på St. Barts nyttårsaften.

Nytt i år - til glede for alle med en slant på bok - er Ita. Det er en restaurant og bar med «disco-jungel»-tema. Fra den har man utsikt over Gustavia-havna og all sjøluksusen som hører til.

De ytterst heldige får delta på Gala One-nyttårsfest 29. desember. Billettprisene går fra 15 000 pund og oppover. Bordprisene er fra 125 000 pund. Summene tilsvarer henholdsvis 195 000 og 1,6 millioner kroner.

ENORM: Luksusyachten Rising Sun er nå i farvannene rundt St. Barts. Foto: Mike Leyral / AFP / NTB
ENORM: Luksusyachten Rising Sun er nå i farvannene rundt St. Barts. Foto: Mike Leyral / AFP / NTB Vis mer

Det er en av de mest eksklusive festene, med opptredener av verdensstjerner som Bebe Rexha og Saweetie. I tillegg vil det avholdes auksjon. Inntektene skal gå til veldedige formål.

Blant yachtene som befinner seg ved St. Barts i skrivende stund, er verdens største seilyacht «Koru». Den tilhører ingen ringere enn verdens tredje rikeste mann - nemlig Amazon-gründer Jeff Bezos.

Han og kona Lauren Sanchez ble nylig observert tuslende rundt i Gustavia i forbindelse med Sanchez' 54-årsdag.

LUKSUSHAVN: Gustavia-havna, vest på øya, er der luksusyachtene hver jul ligger som perler på ei snor. Foto: Shutterstock / NTB
LUKSUSHAVN: Gustavia-havna, vest på øya, er der luksusyachtene hver jul ligger som perler på ei snor. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Også den gigantiske superyachten «Rising Sun» er på plass. Den eies av milliardær og underholdningsmogul David Geffen. Fartøyet har 82 rom, og kan skilte med treningsstudio, basketballbane, vinkjeller og en toetasjes kino.

Hollywood-legenden Steven Spielbergs yacht «Seven Seas» befinner seg i området, nærmere bestemt på Bahamas.

Men også gigantyachten «Symphony», tilhørende verdens rikeste mann Bernard Arnault, er i Karibia. For øyeblikket på Sint Maarten.