Krisetider

Flere konkurser: - Fryktelig usikre tider

Antallet konkurser stiger kraftig og de økonomiske framtidsutsiktene er særdeles dystre.

KONKURS: Den kjente ølkjeden Gulating slo seg konkurs tirsdag. Her fra en annen anledning ved utsalget på Sirkus shopping i Trondheim i 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KONKURS: Den kjente ølkjeden Gulating slo seg konkurs tirsdag. Her fra en annen anledning ved utsalget på Sirkus shopping i Trondheim i 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Antallet konkurser økte kraftig - med 71 prosent - i august. Deretter flatet kurven litt ut i september, ifølge ferske tall fra kredittopplysningsselskapet CreditSafe, som Børsen har fått tilgang til.

- Selv om september ble en roligere måned enn august ser vi nå et tydelig taktskifte i konkursutviklingen. Vi er fremdeles et stykke unna nivåene vi så i 2019, da antallet konkurser var på sitt høyeste, men nå begynner vi virkelig å nærme oss tallene fra 2020, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

- Ene verre enn det andre

For tida er det mange piler som peker i feil retning og skaper enorm usikkerhet for næringslivet.

Fjærdestad trekker fram hvordan strømstøtten til bedrifter vil fungere, hvordan strømprisen utvikler seg, hvordan tilgangen blir på råvarer og hvordan krigen i Ukraina utvikler seg som avgjørende faktorer.

- Det er forferdelig usikre tider vi er inne i. Nye utfordringer ser ut til å vente bak enhver dør, og den ene er verre enn den andre. Vi har klart oss godt lenge, men nå har vi fått juling en lang stund. Hvor mange slag til kan vi klare? undrer Fjærestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer