Flere kontroverser: - Farlig og kostbart

Seminar, skatteparadis og silosinne: Det har vært mye støy rundt oljefondssjef Nicolai Tangen.

KONTROVERSER: Nicolai Tangen fikk jobben som sjef for oljefondet 26. mars 2020, men det har vært mye støy rundt den nye sjefen.Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

- Jeg har alltid holdt en lav profil, og det har jeg også tenkt å fortsette med, sa Nicolai Tangen (53) til Dagens Næringsliv da de for to år sida besøkte ham på Ako Capitals kontorer midt i London.

«Den lave profilen må han nok se langt etter som sjef for Oljefondet», skrev DN da det ble klart at 53-åringen hadde fått ny jobb i slutten av mars.

Finansavisa fikk rett. De siste dagene har det stormet rundt den nye oljefondssjefen.

Lørdag skrev VG at Tangen har brukt millioner av kroner på en spektakulær tre dagers konferanse for venner og bekjente i Philadelphia i USA - deriblant daværende sjef for Oljefondet, Yngve Slyngstad.

Slyngstad offentliggjorde 30. oktober i fjor at han skulle gå av. Drøye to uker seinere, 14. til 17. november, fikk han spandert opphold og transport hjem av Tangen på et chartret privatfly i forbindelse med seminaret.

Avviser smøring

Tangen avviser at seminaret var en «smøretur» og sier at han føler seg mistenkeliggjort.

- Det har vært mye støy. Jeg synes det er leit for oljefondet, at de skal få negativ støy for dette. Arrangementet var jo et fantastisk flott seminar som jeg hadde planlagt i mange år, hvor invitasjonene til dette arrangementet gikk ut i mai 2018 allerede – ett og et halvt år før seminaret, sa Tangen til Dagsnytt 18 på mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer