Flere land varsler sanksjoner

Etter at EU, Storbritannia og USA innførte koordinerte sanksjoner mot Russland for inntoget i Ukraina, har Canada, Japan og Australia fulgt etter.

GRØNT LYS: Den russiske generalforsamlingen har på forespørsel fra Putin gitt klarsignal til å bruke russisk militærmakt utenfor landets grenser. Nå varsler flere land sanksjoner. Foto: AP / NTB
GRØNT LYS: Den russiske generalforsamlingen har på forespørsel fra Putin gitt klarsignal til å bruke russisk militærmakt utenfor landets grenser. Nå varsler flere land sanksjoner. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Putins mye omtalte anerkjennelse av de to utbryterregionene Luhansk og Donetsk som uavhengige, og beordringen av «fredsbevarende» styrker dit, er bakgrunnen for at flere land nå varsler sanksjoner.

Tirsdag ga også den russiske nasjonalforsamlingen, på forespørsel fra Putin, grønt lys til at den russiske hæren kan bruke militærmakt utenfor Russlands grenser.

Ferske satellittbilder fra det amerikanske selskapet Maxar Technologies viser også det som synes å være ny utstasjonering av mer enn 100 militærkjøretøy sør i Hviterussland, mot grensa til Ukraina. I tillegg kan man se det som ser ut til å være mange telt.

Canadas statsminister: - En invasjon

Etter koordinerte tiltak fra EU, Storbritannia og USA tirsdag, og hard fordømmelse fra statslederne og EU-toppene, fulgte Canadas statsminister Justin Trudeau opp tirsdag kveld lokal tid.

Trudeau kalte Russlands handlinger i Ukraina for en invasjon, og sa at Canada sammen med allierte vil ta steg for å isolere Russland økonomisk. Han varslet samtidig at kanadierne vil sende opptil 460 soldater for å styrke Natos tilstedeværelse i øst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer