XXL:

Flere mistet jobben etter krisetall

Sportsbutikken har hatt et tøft år. Nå tar de grep.

BUTTER: Mørke tall har gjort det klart at grep må tas for å bedre økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB
BUTTER: Mørke tall har gjort det klart at grep må tas for å bedre økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag ble det klart at XXL stopper virksomheten i Østerrike. Selskapet vil også hente 500 millioner kroner gjennom en emisjon, for å betale ned på gjeld.

Det ble kunngjort i en børsmelding, med påfølgende stup på Oslo Børs.

Butter

XXL har heller ikke levert spesielt imponerende tall det siste året. I 3. kvartal i år endte de opp med et resultat på 42 millioner kroner. Det er 70 millioner mindre enn i 3. kvartal i fjor.

Kjeden venter et bruttoresultat på mellom 50 og 100 millioner kroner i fjerde kvartal, ble det opplyst denne uka. Til sammenlikning var bruttoresultatet i samme periode i fjor på 403 millioner kroner.

Nå gjør de det klart at en rekke beslutninger må tas for å bedre økonomien.

Dette inkluderer blant annet lavere bemanning i butikkene, sto det i børsmeldingen. Overfor Nettavisen onsdag ville ikke pressesjef Andreas Nyheim svare på hvorvidt de skulle si opp ansatte i butikkene.

- Dessverre nødvendig

Overfor Børsen bekrefter han imidlertid at de har gjennomført en «reorganisering» på markedsavdelingen på hovedkontoret i Oslo i desember. Det for å «tilrettelegge for best mulig effektiv drift».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer