XXL:

Flere mistet jobben etter krisetall

Sportsbutikken har hatt et tøft år. Nå tar de grep.

BUTTER: Mørke tall har gjort det klart at grep må tas for å bedre økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB
BUTTER: Mørke tall har gjort det klart at grep må tas for å bedre økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag ble det klart at XXL stopper virksomheten i Østerrike. Selskapet vil også hente 500 millioner kroner gjennom en emisjon, for å betale ned på gjeld.

Det ble kunngjort i en børsmelding, med påfølgende stup på Oslo Børs.

Butter

XXL har heller ikke levert spesielt imponerende tall det siste året. I 3. kvartal i år endte de opp med et resultat på 42 millioner kroner. Det er 70 millioner mindre enn i 3. kvartal i fjor.

Kjeden venter et bruttoresultat på mellom 50 og 100 millioner kroner i fjerde kvartal, ble det opplyst denne uka. Til sammenlikning var bruttoresultatet i samme periode i fjor på 403 millioner kroner.

Nå gjør de det klart at en rekke beslutninger må tas for å bedre økonomien.

Dette inkluderer blant annet lavere bemanning i butikkene, sto det i børsmeldingen. Overfor Nettavisen onsdag ville ikke pressesjef Andreas Nyheim svare på hvorvidt de skulle si opp ansatte i butikkene.

- Dessverre nødvendig

Overfor Børsen bekrefter han imidlertid at de har gjennomført en «reorganisering» på markedsavdelingen på hovedkontoret i Oslo i desember. Det for å «tilrettelegge for best mulig effektiv drift».

- Vi forsøker å ta best mulig vare på alle som blir berørt av slike endringer, og i dette tilfellet fikk alle tilbud om andre stillinger i XXL. Dessverre var det seks personer som takket nei, skriver han i en e-post.

Nyheim vil imidlertid ikke svare på hvor mange som fikk tilbud om andre stillinger i bedriften.

- Vi må gjøre harde prioriteringer som også er tøft for de som er berørt, men dessverre nødvendig for XXL. Vi forsøker som nevnt å ta best mulig vare på alle folkene våre. I dette tilfellet ble alle tilbudt enten samme rolle som før eller andre roller i XXL.

- Det pågår ingen større nedbemanning og vi ønsker ikke å spekulere i hva som skjer framover. Men vi har sagt at vi må fortsette å spare penger der vi kan.

Pressesjefen forteller at selskapet har gjort en rekke grep for å spare penger, blant annet å kutte innkjøp, utsatt prosjekter og «må også dimensjonere oss riktig i forhold til kundetrafikken og salget».

Børsen har vært i kontakt med tillitsvalgte i XXL, Arve Sehl og Marius Syvertsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer