NHO-bedriftene frykter konkurser

Flere rammes av corona-stenging

Fire av ti bedrifter som driver med overnatting og servering frykter konkurs. Andelen som opplever sviktende omsetning stiger jevnt og trutt.

SLITER: Stadig flere bedrifter i NHO-familien rapporterer om mer enn halvert omsetning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SLITER: Stadig flere bedrifter i NHO-familien rapporterer om mer enn halvert omsetning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Den nasjonale nedstengingen gir tydelige utslag i den ferskeste undersøkelsen blant medlemmene i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

  • Halvparten av bedriftene opplever nå lavere omsetning enn normalt.
  • Hele to av ti (21 prosent) oppgir at omsetningen er under det halve av normalen. Dette er en stigende trend helt siden i fjor sommer.

- Et flertall av bedriftene oppgir nedgang i aktiviteten fra forrige til sist måned. Lyspunktet er at et lite mindretall venter bedring de neste tre månedene, både i omsetning, priser og sysselsetting, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

Nye spørsmål

NHOs siste medlemsundersøkelse er tatt opp fra torsdag i forrige uke til mandag denne uka. 3 111 bedrifter har svart.

For første gang siden regjeringen 12. mars i fjor innførte de mest inngripende tiltakene i fredstid, har NHO vridd på spørsmålene i undersøkelsen.

- Nå spør vi ikke lenger om omsetningen sammenlignet med året før, siden det ville gitt liten mening. I stedet spørres det om omsetning sammenlignet med en normalsituasjon. Det kan gi noe ulike utslag, men nivåene indikerer likevel at spørsmålene oppfattes temmelig likt, sier Dørum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.