Flere SAS-fly kansellert

SAS har kansellert tre avganger til feriefavoritten Hellas i helga. Flere hundre passasjerer rammes.

NEKTES: Direkteflygninger fra Sverige til Hellas er ikke tillatt før 15. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
NEKTES: Direkteflygninger fra Sverige til Hellas er ikke tillatt før 15. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtlige SAS-avganger til feriefavoritten Hellas er kansellert denne helga som følge av innreiseforbudet.

Det rammer 374 passasjerer.

Hellas åpnet alle flyplassene sine 1. juli, men tidligere denne uka ble det kjent at direktefly fra land som fortsatt er hardt rammet av pandemien, deriblant Sverige, nektes fram til 15. juli.

- Kom overraskende

- Det kom overraskende nye regler fra greske myndigheter som gjorde at vi ble nødt til å innstille tre fly, sier John Eckhoff, pressesjef i SAS, til Børsen.

Han sier at flyselskapet har flydd direkte mellom Sverige og Hellas med jevne mellomrom i juni.

- Det er blant annet en del personer med tilknytning til Hellas som har flydd med oss, sier Eckhoff til Børsen.

- Fikk beskjed under et døgn før

Ifølge Dagens Nyheter, som omtalte saken først, fikk ikke de reisende beskjed før i 22-tida fredag kveld om at deres fly til Thessaloniki lørdag klokka 16.15 ikke kom til å ta av fra Arlanda.

- Vi har forsøkt å forhandle fram en mulig løsning med greske myndigheter, og også prøvd å få til en spesialtillatelse, men har så langt ikke lyktes, sier Eckhoff til Børsen.

Han legger til at SAS jobbet til seint i går kveld med å finne en løsning.

RASER: Svenske turister slipper ikke inn i Hellas før 15. juli. Torsdag fikk reisegiganten Tui likevel lande på Rhodos. Video: Scanpix / Expressen Vis mer

Skuffede kunder

At SAS selger billetter til avganger som seinere ikke blir noe av faller ikke i god jord hos passasjerene.

Ifølge Dagens Nyheter er det flere oppgitt passasjerer som uttrykker sin frustrasjon på sosiale medier.

«Bra for SAS at de får inn milliarder. Spørsmålet er bare hvor mine 11 500 kroner er, som jeg har ventet på i over to måneder», skriver en på sosiale medier, ifølge avisa.

Pressesjefen skjønner at de reisende blir skuffet når flyturen deres ikke gjennomføres.

- Jeg kan forstå at folk blir skuffet, men vi har prøvd å løse det på best mulig måte for våre reisende, sier Eckhoff.

Overfor avisa understreker han at de reisende får pengene tilbake når turen deres blir kansellert.

- De får pengene tilbake. Helst hadde vi sett at de hadde gått an å booke om billettene deres, men det er ikke mulig nå som antall plasser på flyet er begrenset som følge av coronapandemien, sier han.

Ni planlagte avganger

Den 15. juli blir det trolig fritt fram for direkteflyginger mellom Sverige og Hellas. Før den tid har SAS ytterligere ni planlagte avganger, til tross for at flyselskapene har blitt nektet å fly.

SVERIGE: Statsepidemolog ved Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell sier at han føler seg som en hakkekylling. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Flygingene ble satt opp for lenge siden, og mange har også bestilt for lenge siden, sier pressesjef Eckhoff.

Han understreker at flyselskapet fortsatt er i dialog med greske myndigheter, og at de håper på å få til en ordning innen den tid.

Kanselleringene kommer etter at reisegigantene Tui og Apollo i går havnet i fullt charterbråk etter at førstnevnte fikk lov til å lande på Rhodos torsdag.

De ble satt på bakken på Arlanda, men fikk til slutt tillatelse. Det likte Apollo dårlig, som i går beskyldte konkurrenten for å «lyve» for å få landingstillatelse.

- Betingelsen var at det ville være journalister og folk som jobbet med turisme på flyturen, sa Adam Györki, kommunikasjonssjef i Tui, til Expressen fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer