Black Friday:

Flere snur ryggen til handlefesten

Nordmenn planlegger å bruke en halv milliard kroner mindre på Black Friday enn i fjor.

BRUKER MINDRE: Nordmenn planlegger å legge igjen færre kroner under årets Black Friday. Foto: Erik Johansen / NTB
BRUKER MINDRE: Nordmenn planlegger å legge igjen færre kroner under årets Black Friday. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke mange åra siden handlefesten Black Friday fikk fotfeste i Norge. Butikkene girer opp forbrukerne før jul med tilbud og rabatter, og nordmenn har tidvis kastet seg hodestups inn i handlemaratonet.

Noen kjeder og butikker har etter hvert utvidet til Black Week og Black Month, og etter Black Friday følger som kjent den tilsvarende handledagen Cyber Monday.

Det er med andre ord mange muligheter til å sikre seg julegavene til en billigere penge, dersom man er obs på butikkenes prisfiksing.

Vil bruke tre milliarder

Nordmenn har imidlertid planlagt å legge igjen langt mindre penger under handlefesten i år, viser en undersøkelse utført av YouGov for Danske Bank.

I år har nordmenn planlagt å bla opp en halv milliard kroner mindre under Black Friday enn i fjor. Totalsummen havner derfor på rundt tre milliarder kroner.

- Det kan være flere årsaker til at nordmenn nå vil bruke mindre penger enn tidligere år. Først og fremst har mange nordmenn det trangt økonomisk, og derfor mindre penger å bruke. For det andre ser vi at det er færre og færre som planlegger å handle på selve Black Friday år etter år, ifølge undersøkelsene. Av de spurte er det 37 prosent som planlegger å handle, i fjor var det 42 prosent, forklarer Danske Banks forbrukerøkonom Thea Olsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.