Flere timer unna løsning

Med fare for en storstreik som raskt vil spre seg til andre sektorer, mekles det på overtid i industrioppgjøret. En løsning er fortsatt mange timer unna.

OVERTID: Riksmekler Mats Ruland leder dragkampen mellom LO-forbundet Fellesforbundet og NHO-foreningen Norsk Industri med mål om å avverge storstreik i norsk industri. Foto: Ørn E. Borgen, NTB scanpix
OVERTID: Riksmekler Mats Ruland leder dragkampen mellom LO-forbundet Fellesforbundet og NHO-foreningen Norsk Industri med mål om å avverge storstreik i norsk industri. Foto: Ørn E. Borgen, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sier at meklingen vil pågå i flere timer til. Partene ble enige om å fortsette på overtid da den opprinnelige fristen gikk ut ved midnatt natt til fredag.

- Meklingen pågår fortsatt. Det har vært bevegelse siden i går kveld, men vi er ikke i mål enda, sa Ruland da han ga en kjapp oppdatering fredag ettermiddag.

– Vi ser for oss at vi kommet til å holde på en del timer til, la han til.

Fryker streikesmitte

Det er ingen tvil om at mye står på spill:

– En eventuell streik vil være veldig alvorlig, for det vil bli en veldig stor streik for industrien. Det vil også kunne forplante seg til meklingene som kommer rett etter denne, sa riksmekler Mats Wilhelm Ruland seint i går kveld.

Hans jobb er å forsøke å finne fram til enighet mellom LO-forbundet Fellesforbundet og NHO-foreningen Norsk Industri. Ender denne meklinga med streik for 27 000 industriarbeidere, kan andre bransjer raskt følge etter med nye streiker også der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer