Flertall for å gjeninnføre snoking i skattelistene

Stortingsflertallet er enige om å gjeninnføre anonyme skattelistesøk.

FLERTALL: Et stortingsflertall er enige om å gjeninnføre anonyme skattelistesøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FLERTALL: Et stortingsflertall er enige om å gjeninnføre anonyme skattelistesøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsflertallet er enige om å gjeninnføre anonyme skattelistesøk. I tillegg skal det bli mer åpenhet om utenlandsk eierskap i norske selskaper.

Bakgrunnen er et forslag fra Rødt i Stortinget om «å begrense skjult eierskap og sikre økt åpenhet om skatt og økonomiske forskjeller».

NTB kjenner til at det er flertall i finanskomiteen på Stortinget for å stille seg bak dette.

I tillegg til Rødt bekrefter SV at de støtter forslaget. Nå får E24 også bekreftet at regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet stiller seg bak. Dermed er det flertall.

Rent konkret foreslås det å «fjerne tilgangen til opplysninger om søk foretatt på egen person i skattelistene». Dermed kan man søke opp andres inntekt, formue og skatt – uten at de kan se at man har gjort det. Denne muligheten fjernet den borgerlige regjeringen i 2013, noe som førte til kraftig fall i antall søk i skattelistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer