Flyanalytiker om storkuttet: - En tsunami som slår til

- Flypassasjeravgiftene slår knallhardt inn på de kommersielle distriktsrutene.

KUTTER: Flyselskapet Widerøe kutter 15 prosent av de kommersielle flygningene sine i kortbanenettet. Totalt kuttes 4.000 avganger i året. Bildet viser et Widerøe-fly utenfor ankomsthallen på Værnes lufthavn. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KUTTER: Flyselskapet Widerøe kutter 15 prosent av de kommersielle flygningene sine i kortbanenettet. Totalt kuttes 4.000 avganger i året. Bildet viser et Widerøe-fly utenfor ankomsthallen på Værnes lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble det kjent at det norske flyselskapet Widerøe kutter 15 prosent av de kommersielle flygingene sine i kortbanenettet i Norge. Totalt kuttes 4000 avganger i året.

Widerøe innrømmer selv at resultatet av kuttene blir «en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet», men sier at de ikke hadde noe valg.

- Vi er i en fortvilt situasjon, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.

– Krystallklare

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair er på ingen måte overrasket over dagens nyhet om de omfattende kuttene.

- Nei, det er jeg ikke. Ledelsen i Widerøe har vært helt krystallklare på at det ville bli gjennomført større kutt på de kommersielle rutene, dersom det ikke kom endringer i rammebetingelsene de har, sier han til Børsen.

Han trekker fram flypassasjeravgiften og høy pris på flydrivstoff i distriktene, som to faktorer som har straffet Widerøe spesielt hardt.

- Flypassasjeravgiftene slår knallhardt inn på de kommersielle distriktsrutene. Det er også betydelig høyere priser på flydrivstoff når de skal tanke ute i provinsene. For et selskap som Widerøe, som flyr mange korte ruter, slår disse avgiftene kraftig inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer