SAS-konflikten

Flyanalytiker: - Tror de blir enige

SAS tar initiativ til nye forhandlinger med pilotforeningene. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror det vil få en slutt på streiken.

OPTIMISTISK: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er positiv til SAS sitt seneste utspill om at de vil gå i nye samtaler med motparten i streiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OPTIMISTISK: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er positiv til SAS sitt seneste utspill om at de vil gå i nye samtaler med motparten i streiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser bra ut det her, sier Elnæs til Børsen etter at SAS i en pressemelding mandag kveld kunngjorde at de tar initiativ til nye forhandlinger.

Han er flyanalytiker i Winair AS, og har fulgt situasjonen tett siden 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark for én uke siden gikk ut i streik.

- Jeg er veldig positiv til det som skjer nå, og tror det er rimelig grunn til å anta at partene kommer til å bli enige om en avtale som avslutter streiken, sier Elnæs.

Han mener det ikke gir mening at SAS inviterer pilotforeningene til samtaler med mindre de har tenkt til å få en slutt på streiken.

- Ingen av oss kan selvfølgelig garantere noe, men jeg har en følelse av at ting er på vei til å gå den rette veien.

  • Vil du lese mer om SAS-konflikten? Her finner du alle Børsens saker om streiken.

Flyanalytikeren tror SAS nå vil legge på bordet et tilbud som adresserer:

  • De prinsipielle spørsmålene om at pilotene skal tilbake i jobb med de originale arbeidsvilkårene
  • Hvordan datterselskapene SAS Connect og SAS Link skal håndteres innenfor den store kollektivavtalen til selskapet
  • Selskapets plan om å spare 800 millioner kroner i effektivisering. Pilotene sier de har stilt krav om kutt på 600 millioner

- Lovende

Det er ikke like mye optimisme å spore hos flyekspert og NHH-professor Frode Steeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer