SAS-konflikten

Flyanalytiker: - Tror de blir enige

SAS tar initiativ til nye forhandlinger med pilotforeningene. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror det vil få en slutt på streiken.

OPTIMISTISK: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er positiv til SAS sitt seneste utspill om at de vil gå i nye samtaler med motparten i streiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OPTIMISTISK: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er positiv til SAS sitt seneste utspill om at de vil gå i nye samtaler med motparten i streiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser bra ut det her, sier Elnæs til Børsen etter at SAS i en pressemelding mandag kveld kunngjorde at de tar initiativ til nye forhandlinger.

Han er flyanalytiker i Winair AS, og har fulgt situasjonen tett siden 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark for én uke siden gikk ut i streik.

- Jeg er veldig positiv til det som skjer nå, og tror det er rimelig grunn til å anta at partene kommer til å bli enige om en avtale som avslutter streiken, sier Elnæs.

Han mener det ikke gir mening at SAS inviterer pilotforeningene til samtaler med mindre de har tenkt til å få en slutt på streiken.

- Ingen av oss kan selvfølgelig garantere noe, men jeg har en følelse av at ting er på vei til å gå den rette veien.

  • Vil du lese mer om SAS-konflikten? Her finner du alle Børsens saker om streiken.

Flyanalytikeren tror SAS nå vil legge på bordet et tilbud som adresserer:

  • De prinsipielle spørsmålene om at pilotene skal tilbake i jobb med de originale arbeidsvilkårene
  • Hvordan datterselskapene SAS Connect og SAS Link skal håndteres innenfor den store kollektivavtalen til selskapet
  • Selskapets plan om å spare 800 millioner kroner i effektivisering. Pilotene sier de har stilt krav om kutt på 600 millioner

- Lovende

Det er ikke like mye optimisme å spore hos flyekspert og NHH-professor Frode Steeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.