Flystreiken

Flybransjen brenner - ferjeselskapene jubler

Flere vil utforske sjøveien i sommer.

STOR PÅGANG: Flere av de største ferjeselskapene i Norge har opplevd pågang den siste tida. Foto: Paul Kleiven / NTB
STOR PÅGANG: Flere av de største ferjeselskapene i Norge har opplevd pågang den siste tida. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har det kommet historier fra flyplassene i Norge som kan få enhver reiseklar nordmenn til å kaldsvette.

For i tillegg til kaos på flyplasser over hele Europa, er flyteknikerne her hjemme i Norge tatt ut i streik. I helga er det varslet opptrapping, med ytterligere streiketiltak og lockout, og det er foreløpig ingenting som tilsier at en løsning er på trappene

Effekten av streiken har truffet mange, og flere reisende er nå usikre på om det blir noe av den etterlengtede, første sommerferien uten nedstengninger på to år.

Nå ser det ut til at flere har begynt å vurdere sjøveien som en alternativ rute både utenlands og innad i Norge. Reiselivsnæringen har blødd under corona, og flykaoset er muligens en gavepakke for dem som frakter passasjerer til sjøs.

Color Line tapte 936 millioner gjennom coronaåret og 70 prosent av passasjerene deres forsvant i 2020. Fjordline permitterte 100 ansatte bare fire dager etter at Norge stengte ned, og Hurtigruten dominerte nyhetsbildet etter ett massivt smitteutbrudd i 2020 og følgende millionbot.

Nå strømmer turistene til, og kan bidra til å snu en skadeskutt bransje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer