Flybransjen slår alarm: - Tøff vinter

Galopperende drivstoffpriser og fallende utenrikstrafikk, gjør at flyselskaper står overfor tøffe avgjørelser i høst.

VURDERE KUTT: Flyr vurdere å kutte i flytilbudet sitt, som følge av litt lavere fyllingsgrad i flyene, og skyhøye drivstoffpriser. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB
VURDERE KUTT: Flyr vurdere å kutte i flytilbudet sitt, som følge av litt lavere fyllingsgrad i flyene, og skyhøye drivstoffpriser. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

«Med den høye inflasjonen i USA og Europa som bakteppe, fortsatt høye drivstoffpriser og en reduksjon i oppdemmet reiseetterspørsel etter Covid, vil de kommende månedene bli være utfordrende for den globale luftfartsindustrien», skrev flyselskapet Norse i en børsmelding mandag morgen.

Sommeren i år var første sommer på tre år at folk igjen kunne reiser tilnærmet som normalt etter coronapandemien, men utfordringene er altså ikke over for en bransje som har vært gjennom ei krise.

Skyhøye drivstoffpriser

Norse skriver i børsmeldingen at fyllingsgraden i flyene nå er på vei nedover. I august var den på 69 prosent, mot 75 prosent i de to månedene før.

På toppen av dette kommer altså økte utgifter, da spesifikt representert gjennom skyhøye drivstoffutgifter, noe som gjør at de må sette seg ned og regne på om de skal redusere antall flyginger inn mot vinteren.

«Norse vil være forsiktige med tanke på programmet for vinteren 2022, og vurderer kontinuerlige alle ruter, inkludert å muligens redusere programmet i takt med etterspørselen», heter det i børsmeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer