Flyforbud over mulig Putin-palass

Russisk etterretningstjeneste har innført en flyforbudssone over et palass som president Vladimir Putin nekter for at han eier.

HEVDER PUTIN EIER MILLIARDPALASS: Ifølge Aleksej Navalnyjs kilder er Putins palass bygget ved hjelp av «de største bestikkelsene i historien». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske etterretningsbyrået FSB bekrefter at de har innført en flyforbudssone over et palass ved Svartehavet.

En etterforskning gjennomført av opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj har koblet palasset til president Vladimir Putin. Putin nekter for at han eier det. Det skriver The Guardian.

Ifølge Navalnyj ble slottet med eget kasino, skøytebane og vingård, finansiert av en rekke av Putins nære støttespillere og statlige selskaper.

Det er ifølge Navalnyj også de samme etatene som vokter palasset, som fungerer som livvakter for presidenten.

Spioner får skylda

FSB hevder de har innført flyforbudssonen over Kapp Idokopas, hvor palasset ligger, på grunn av vestlig spionasje.

- Det er på grunn av økt etterretningsaktivitet fra flere naboland, inkludert de som er med i Nato, sier en talsperson fra FSB til den russiske avisa RBC.

Talspersonen hevder videre at flyforbudet delvis er på plass for å beskytte en FSB-base i området.

- Ikke mitt

Palasset har en verdi på rundt 1,3 milliarder dollar, ifølge Moscow Times. Det tilsvarer rundt 11 milliarder kroner.

Navalnyj har lagd en lengre film, som han mener at dokumenterer at det er Putin sitt palass.

PÅGREPET: Navanlny ble pågrepet av politiet da han ankom Moskva søndag 17. januar. Video: Twitter / AP Vis mer

- Jeg så ikke filmen enkelt og greit fordi jeg ikke har nok fritid til det, men jeg bladde gjennom video-oppsummeringen som assistentene mine ga meg, sier Putin til Moscow Times.

- For å svare på spørsmålet med en gang. Ingenting på denne videoen som er oppført som min eiendom er mitt, eller har noen gang tilhørt meg eller mine nære slektninger, sier Putin.

Forgiftet og pågrepet

Aleksej Navalnyj er blant Putins fremste kritikere og motstandere.

Navalnyj ble forgiftet med nervegiften Novitsjok på et fly i Sibir i august. Han ble først innlagt på et sykehus i Sibir, men ble så evakuert til Tyskland.

Uavhengige eksperter fra flere land slo fast at han ble forgiftet med nervegiften Novitsjok, som er mye brukt av russiske myndigheter.

Russiske myndigheter nekter for at det var de som forgiftet Navalnyj. Blant annet har president Putin indikert at Navalnyj kanskje svelget giften selv.

Navalnyj ble pågrepet da han returnerte til Russland etter sykehusoppholdet, og sitter fremdeles fengslet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer