Flygiganter med tordentale: - Katastrofalt

Flygiganter tordner mot britiske myndigheters nye krav, som de mener vil ha en katastrofal effekt på landets økonomi.

TIL SAK: Britiske flyselskap, med British Airways i spissen, går til sak mot landets myndigheter som følge av det nyinnførte kravet om karantene for reisende inn til landet. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
TIL SAK: Britiske flyselskap, med British Airways i spissen, går til sak mot landets myndigheter som følge av det nyinnførte kravet om karantene for reisende inn til landet. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De britiske flyselskapene British Airways, EasyJet og Ryanair går i fellesskap til sak mot britiske myndigheter, og det de opplever som urettferdige coronaregler.

Helt konkret fortviler flygigantene over et krav som ble innført fra myndighetene mandag, som innebærer at de fleste som reiser inn til Storbritannia nå må i to ukers karantene. Dersom karantenereglene brytes, vanker det en bot på 1000 pund.

- Kravet vil ha en katastrofal effekt på britisk turisme og landets økonomi, og det vil utslette tusenvis av jobber, sier flyselskapene i en felles uttalelse fredag.

Flere har også stilt spørsmål om hvorfor Storbritannia, som er det europeiske landet som er hardest rammet av koronavirus, nå innfører krav om karantene for reisende som kommer fra land med langt færre smittetilfeller, skriver NTB.

Historisk fall

Tordentalen kommer samme dag som britiske myndigheter la fram ferske tall som viste et skrekkelig fall for landets bruttonasjonalprodukt (BNP).

BNP i Storbritannia falt nemlig med hele 20,4 prosent i april, sammenliknet med måneden før. Det er det største fallet fra en måned til en annen så lenge det har blitt registrert tall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer