Flygiganter starter massepermittering

Amerikanske flyselskaper varsler massepermittering. 32 000 ansatte kan bli sendt hjem.

ENORME KUTT: Luftfartsbransjen er sterkt preget av koronapandemien. United Airlines og American Airlines varslet onsdag permittering av til sammen 32 000 ansatte. Foto: Nick Oxford / / Reuters / NTB
ENORME KUTT: Luftfartsbransjen er sterkt preget av koronapandemien. United Airlines og American Airlines varslet onsdag permittering av til sammen 32 000 ansatte. Foto: Nick Oxford / / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

American Airlines og United Airlines starter permittering av til sammen 32 000 ansatte - men kan omgjøre beslutningen hvis Kongressen vedtar en hjelpepakke.

- Våre folkevalgte har ikke klart å enes om en covid-19-hjelpepakke. Det gjør at vi fra i morgen vil starte den tunge prosessen med å permittere 19 000 av våre hardt arbeidende og hengivne kolleger, sa American Airlines' administrerende direktør Doug Parker onsdag.

Kort tid etter kunngjorde United Airlines permittering av 13 000 ansatte.

Men de to selskapene holder døren åpen for å avlyse permitteringene hvis Kongressen klarer å få i stand en hjelpepakke i løpet av de neste dagene.

American Airlines og United Airlines er blant USAs fire største flyselskaper. Selskapene og de ansattes fagforeninger har forsøkt å overtale Washington til å bruke skattebetalernes penger på å betale lønn for de ansatte i luftfartsbransjen i ytterligere seks måneder, det vil si ut mars.

Forhandlinger

Anmodningen deres er knyttet til forhandlingene om en større koronahjelpepakke i Kongressen. Disse forhandlingene har bremset opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer