Gunhild Stordalen:

Flyktet fra åstedet i Stordalens bil

Høsten 2020 begikk en mann i 40-åra innbrudd hos flere velstående nordmenn. Nå er han dømt.

INNBRUDD: En mann i 40-åra tok seg inn i hjemmet til Gunhild Stordalen og stjal en rekke luksusvesker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INNBRUDD: En mann i 40-åra tok seg inn i hjemmet til Gunhild Stordalen og stjal en rekke luksusvesker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele tre ganger har den nå dømte mannen i 40-åra blitt forsøkt stilt for retten. Han utførte flere innbrudd i perioden sommer 2019 og høst 2021, blant annet i Oslos mest fasjonable strøk.

I tillegg til en milliardærarving og deleier i en mediebedrift, ble Gunhild Stordalen utsatt for innbrudd av mannen. Han brøt opp inngangsdøra, før han rasket med seg gjenstander for store verdier.

Stjal 17 luksusvesker

Her skal han ifølge tiltalen ha fått med seg tre trillekofferter fra Louis Vuitton, samt 17 luksusvesker fra merker som Gucci, Dolce Gabbana og Chanel.

Han stjal også Stordalens Mercedes Benz, som han brukte til å flykte fra åstedet, framgår det av dommen, som kom tirsdag. Mannen dømmes blant annet på grunnlag av at politiet fant en video fra den nå dømte mannens kjæreste, som ble tatt maks to timer etter innbruddet fant sted.

På videoen sees flere av gjenstandene til Stordalen i mannens leilighet. Paret ble også sett kjørende fra åstedet i den aktuelle bilen. Kjæresten er ikke dømt i saken. Tyveriet mot Stordalen anses av retten som grovt, står det i dommen.

- PINLIG: Lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen tordnet mot Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger under Dagsnytt 18 5. januar, etter at sistnevnte slaktet Stordalens nye bok «Min medisin - Fem pilarer til bedre helse og et godt liv». Video: NRK Vis mer

Børsen har vært i kontakt med Stordalen, som ikke har noen kommentar til saken.

Lang straffehistorikk

Mannen dømmes til ti måneder i fengsel, med fradrag av 71 dager for utholdt varetekt. Han dømmes også til å betale forsikringsselskapene 5,5 millioner kroner.

Den dømte mannen har lang straffehistorikk fra tidligere. Han er tidligere straffedømt en rekke ganger innbrudd, tyverier og narkotikabesittelse. Ifølge en tidligere dom var han domfelt elleve ganger mellom 1997 og 2013.

Tiltalte har blant annet brutt seg inn i flere skoler og stjålet datamaskiner, i tillegg til å ha stjålet flere biler.

I en dom fra 2014 ble mannen beskrevet som rusmisbruker, og det ble hevdet at vinningskriminaliteten var knyttet til misbruket. Han har sonet flere ganger i fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer