Flyplassjef med riking-bønn

Heathrow-sjef John Holland-Kaye med klokkeklar beskjed til velstående personer og selskaper.

KREVER ENDRING: Luftfarten er under stort press for å bidra til å redusere karbonavtrykk. Sjefen for Storbritannias travleste flyplass, Heathrow, ber rikingene bla opp. Foto: Reuters / Henry Nicholls / NTB
KREVER ENDRING: Luftfarten er under stort press for å bidra til å redusere karbonavtrykk. Sjefen for Storbritannias travleste flyplass, Heathrow, ber rikingene bla opp. Foto: Reuters / Henry Nicholls / NTB Vis mer
Publisert

Grønn omstilling ligger som et tjukt bakteppe når eliten samles til Verdens økonomiske forum i Sveits denne uka.

Tirsdag kom sjefen for en av verdens største flyplasser, John Holland-Kaye, med en innstendig oppfordring til «de rike personene i dette rommet» under en panelsamtale i Davos.

I forlengelse av en diskusjon om hvordan luftfarten kan bidra til å redusere karbonavtrykket, uttalte flyplassjefen at velstående enkeltpersoner bør betale ekstra for å fly med bærekraftig flydrivstoff (SAF).

- Som enkeltpersoner og selskaper må vi betale prisen for bærekraftig flydrivstoff, slik at vi kan få ned kostnadene og samtidig sørge for at massemarkedet og utviklingsland slipper å betale for energiomstillingen, uttalte Holland-Kaye, ifølge CNN.

- Bør finansieres av velstående

Han mener det kritiske punktet for å lykkes, blir å fase inn bruken av bærekraftig drivstoff som kan erstatte fossilt drivstoff. Ideen om å redusere antall fly i lufta, skyter han fullstendig ned.

- Å reise er en fantastisk ting. Svaret er ikke å slutte med reising, det er å skifte ut energien vi bruker på flyet for å komme oss dit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer