Flyplassjef vil ha immunitets-pass

For å redde luftfarts- og turistnæringen fra corona-krisen omfavner Heathrow-sjefen en idé som fagfolk har slaktet.

HEATHROW, LONDON, 4. MAI: For en sjelden gangs skyld tar et fly av fra Heathrow under corona-krisen. Nå leter flyplassjefen etter muligheter for å få flytrafikken tilbake til gamle høyder. Foto: Nick Harvey / Shutterstock / NTB Scanpix
HEATHROW, LONDON, 4. MAI: For en sjelden gangs skyld tar et fly av fra Heathrow under corona-krisen. Nå leter flyplassjefen etter muligheter for å få flytrafikken tilbake til gamle høyder. Foto: Nick Harvey / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Med mellom 5000 og 6000 reisende per dag - tre prosent av antallet før corona-krisen - leter Heathrows flyplassjef John Holland-Kaye med lys og lykte etter en redning for luftfarten og turistindustrien.

Nå henter han fram en omstridt idé.

Ifølge Sky News mener flyplassjefen at «immunitetspass» kan utstedes til folk som allerede har vært smittet av coronaviruset, slik at disse fritt kan reise mellom lavrisiko-land.

- Må koordineres

Holland-Kaye tar likevel et forbehold: Slike pass må være godkjent i de landene passasjerene skal reise til.

- Det er ingen vits i at Storbritannia har et helsepass hvis andre land har et helt annet system, forklarer han overfor TV-kanalen.

I intervjuet snakker flyplassjefen om mulige tiltak for å få luftfarten og turistindustrien ut av en tilsynelatende håpløs situasjon.

Et av dem er en temperatur-screening av passasjerer, som skal prøves ut fra neste uke. Slik skal personer med feber kunne plukkes ut, for å identifisere corona-syke.

Han vil også åpne trafikken mellom «lavrisiko-land» - selv om det er uvisst om Storbritannia kan regnes som det, med over 33000 corona-døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer