Flyr godkjenner investor-forslag

Slik skal Flyr unngå konkurs.

Foto: Ubranandsport/NurPhoto/Shutterstock/NTB
Foto: Ubranandsport/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det klart at Flyr ikke lyktes med å komme i mål med emisjonen som skulle sikre selskapet 430 millioner kroner i krisehjelp.

De fikk i stedet et nytt forslag fra aksjonærer, som de vurderte. Onsdag morgen melder Flyr i en børsmelding at selskapet har godtatt aksjonærenes forslag.

Det har blitt godt mottatt av markedet. Etter en snau halvtimes handel er Flyr-aksjen opp over 60 prosent.

Skal ha 700 millioner

I børsmeldingen skriver selskapet at de vil hente inn opp mot 700 millioner kroner. Det gjør de ved å utstede 70 milliarder nye aksjer til et tegningskurs på ett øre per stykk.

- Det Flyr trenger er kapital umiddelbart. Nå får vi se om investorene er villige til å stille opp på disse nye rammene, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair, til Børsen.

Han påpeker at i den nye planen er det en minimumsgrense på 100 000 euro, altså en drøy million, på å bli med.

- Det er ikke lagt opp til at det kommer en svær, enkeltstående investor. Om dette er gjennomførbart eller ikke, er ikke godt å si, sier Elnæs.

- Usikker

Planen Flyr nå har godtatt går ut på at det skal hentes kapital i flere omganger.

- Jeg er fremdeles usikker på om de får nok kapital, fastslår Elnæs.

I første omgang er det snakk om 350 millioner kroner, som skal bidra til at selskapet holder seg i lufta gjennom vinteren.

- Og så må Flyr bygge seg opp til sommeren. De må ha et sterkt og bra rutenett, sånn at de kan konkurrere og vise til en fornuftig bunnlinje, sier Elnæs.

- Presset inn i et hjørne

Flyr har blødd penger det siste halvåret. I andre kvartal hadde Flyr et driftsresultat på minus 279 millioner kroner, mens de i tredje kvartal bokførte et tap på 452,9 millioner kroner, og et driftstap på 231,7 millioner.

- Det er synd at det blir sånn, at Flyr blir presset inn i et hjørne. De har tydeligvis fått mer hjelp fra finansaktører til å legge opp en plan som er mer spiselig enn den forrige, sier Elnæs.

- Det neste året er «make it or break it» for Flyr?

- I andre og tredje kvartal må de vise gode ting i driften. De vil brenne penger i vinter, men det må de minimalisere inn mot sommerprogrammet, sier Elnæs.

Onsdag morgen ble det også kjent at investor Jan Petter Sissener har kvittet seg med alle aksjene i Flyr. Ifølge DN medførte det et tap på 40 millioner kroner for ham.

Dagen før skal han ha vært oppført som selskapets tredje største eier, med 30 millioner aksjer i flyselskapet.

Børsen oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer