Flyr-sjefen går av

Flyselskapet Flyrs administrerende direktør Tonje Frislid har valgt å gi seg.

GIR SEG: Topp-sjef Tonje Frislid gir stafettpinnen videre til Brede Huser. Foto: NTB
GIR SEG: Topp-sjef Tonje Frislid gir stafettpinnen videre til Brede Huser. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tonje Frislid har valgt å gi seg som Flyr-sjef. Hun har vært toppsjef siden selskapets lansering i 2021, og går på dagen.

Det skriver selskapet i en børsmelding fredag kveld.

- Et privilegium

- Det har vært et privilegium å ha vært med på å bygge opp dette fantastiske flyselskapet sammen med de beste menneskene i bransjen. Flyr går nå inn i en ny fase, og jeg har kommet til den vanskelige avgjørelsen om at det er på tide å gi ansvaret videre, sier hun i meldingen.

LANDER: Elon Musk har landet i Stavanger med privatfly for å delta på energimessen ONS, ifølge Stavanger Aftenblad. Video: Magnus Paus Vis mer

Brede Huser tar over rollen som administrerende direktør.

- Tonje har gjort en formidabel jobb med å bygge en kultur som setter kundene og de ansatte først, samtidig som hun har bygget en godt likt og kjent merkevare. Jeg vil takke Tonje for hennes uvurderlige bidrag til Flyr, og ønsker henne lykke til i hennes fremtidige bestrebelser, sier styreleder i selskapet Erik G. Braathen i meldingen.

Brede Huser har vært i Flyr siden 2020, og har 19 års erfaring fra Norwegian. Han har også jobbet i Orkla, Arthur Andersen og Ernst & Young.

Risikerte konkurs

Det har stormet rundt nykommeren Flyr den siste tida. Ledelsen måtte be om ny kapitalhjelp i høst, og godkjente til slutt et forslag fra investorene om en kreativ finansiell løsning der de skal hente inn kapital i flere omganger.

Flyr har blødd penger det siste halvåret. I andre kvartal hadde Flyr et driftsresultat på minus 279 millioner kroner, mens de i tredje kvartal bokførte et tap på 452,9 millioner kroner, og et driftstap på 231,7 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer