Flyselskaper kan tape 5 milliarder dollar

Innstilte fly til og fra Kina fører til høye inntektstap for flyselskaper. De kan tape opptil 46 milliarder kroner i første kvartal på grunn av covid-19.

GIGANTTAP: Flyselskaper taper store inntekter på grunn av covid-19-viruset. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
GIGANTTAP: Flyselskaper taper store inntekter på grunn av covid-19-viruset. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge FN-organet International Civil Aviation Body (ICAO) kan verdens flyselskaper tape 4–5 milliarder dollar i inntekter i første kvartal på grunn av innstilte flyginger som følge av covid-19-viruset.

Det tilsvarer opptil 46 milliarder kroner.

Rundt 70 aktører har stoppet alle flyginger til og fra Kina, mens 50 andre aktører har redusert antall flyginger.

I tillegg vil mindre turisme fra Kina føre til inntektstap på 1,3 milliarder dollar i Japan og 1,1 milliarder dollar i Thailand.

Tidligere i dag kom beskjeden om at SAS forlenger stansen i flygninger til Shanghai og Beijing i Kina til 29. mars som følge av virussykdommen covid-19.

Berørte passasjerer får tilbake pengene sine, eller kan ombooke billettene.

– SAS fortsetter å overvåke situasjonen i nær dialog med myndighetene, opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Flygninger til Hongkong går som normalt, men reisende kan også få booke om eller refundert sine billetter hit.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer