Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO):

Flyteknikerne langer ut mot NHO

NFO går i strupen på NHO med beskyldninger som «fagforeningsknusing». NHO Luftfart kjenner seg ikke igjen i påstandene.

HARD KONFLIKT: Tirsdag ble flere flyginger kansellert som følge av streiken. Enn så lenge er det ikke løsning i sikte. Tonen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) er fortsatt skarp tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HARD KONFLIKT: Tirsdag ble flere flyginger kansellert som følge av streiken. Enn så lenge er det ikke løsning i sikte. Tonen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) er fortsatt skarp tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart står fremdeles på hver sin side av frontlinjen. Hittil er 106 flyteknikere tatt ut i streik, og natt til lørdag kan ytterligere 39 kolleger slå følge.

Det kan resultere i et voldsomt press på SAS, Norwegian og Widerøe - i form av forsinkelser og kanselleringer.

Børsen har vært i kontakt med flere flyteknikere som er organisert under NFO. Ingen av dem ønsker å uttale seg offentlig, men henviser til NFO-leder Jan Skogseth for kommentarer.

- Fagforeningsknusing

Nå forsvarer imidlertid NFO sine krav i en pressemelding og retter på samme tid kraftig skyts mot NHO Luftfart.

- De mest erfarne teknikerne kan jobbe i stilling som rådgir piloter, både på bakken og i lufta, når det oppstår tekniske problemer. Disse stillingene har alltid vært tilknyttet NFO, noen av flyselskapene har sågar i sin stillingsinstruks beskrevet at flyteknikerne plikter å jobbe i disse funksjonene ved behov, heter det innledningsvis i en pressemelding publisert på NFOs offisielle nettside mandag kveld.

- At NHO Luftfart nå jobber for å nekte NFO forhandlingsrett for denne gruppen flyteknikere kan vanskelig beskrives som annet enn fagforeningsknusing, står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer