Flyteknikerstreik: - Dramatiske følger

Meklingen mellom flyteknikerne og NHO førte ikke fram. Dermed blir det flystreik fra lørdag morgen.

KAN BLI KAOS: Med en streik blant flyteknikerne kan en rekke avganger bli innstilt. Særlig dersom en pilotstreik i SAS kommer i tillegg. Arkivfoto: Henrik Skolt / NTB
KAN BLI KAOS: Med en streik blant flyteknikerne kan en rekke avganger bli innstilt. Særlig dersom en pilotstreik i SAS kommer i tillegg. Arkivfoto: Henrik Skolt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) meklet flere timer på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt fredag.

Klokka 03.50 lørdag morgen opplyser Riksmekleren at meklingen er avsluttet.

- Mekleren konstaterte at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, skriver de på sine nettsider.

Dermed blir det flystreik fra lørdag morgen - bare kort tid før fellesferien begynner.

Både Norwegian, SAS og Widerøe blir rammet av streik, og flere avganger vil bli kansellert. I første omgang går 31 flyteknikere ut i streik fra lørdag morgen. Men allerede mandag blir 75 nye flyteknikere ut i streik. Det utgjør rundt en firedel av flyteknikerne organisert i NFO.

- Unødvendig

Det generelle tillegget i frontfaget var 4 kroner timen, mens flyteknikernes krav var på et 60 kroner timen. Det tilsvarer mellom 17 og 18 prosent lønnsvekst, ifølge administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.

- Det er urealistisk i en så presset bransje som vår, og det ble derfor dessverre meklingsbrudd, sier Lothe til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer