Flytrafikken er redusert med rundt 95 prosent

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Også i mars ble det en kraftig nedgang som følge av coronautbruddet.

STILLE: Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
STILLE: Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Flytrafikken er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor i en pressemelding.

Reiserestriksjonene i forbindelse med koronautbruddet, og at selskaper over hele verden har satt fly på bakken, gjorde også at mars ble en mye roligere måned på Avinors lufthavner enn normalt.

I alt reiste 1 985 805 passasjerer til og fra lufthavnene i løpet av forrige måned, mot 4 524 449 passasjerer i samme måned i fjor. Det er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med i fjor.

- Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent, sier Ulverud.

COVID-19: - Alle landene som ikke praktiserer sosial distansering begynner på stenge nå. Storbritannia var et eksempel. De snakker om Sverige. Sverige lider kraftig, sier Donald Trump da han møtte pressen til sin daglige pressekonferanse tirsdag 7. april. Video: CNN Vis mer

Antallet avganger og ankomster gikk ned med 30 prosent i mars, sammenlignet med i fjor. Reduksjonen er særlig stor for flygninger til og fra utlandet.

Fra januar til mars i år er antallet passasjerer redusert med 21 prosent, mens antallet flygninger er redusert med 11 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer