Jeff Bezos

Flytter: - Følelsesmessig beslutning

Amazon-grunnlegger og USAs nest rikeste mann, Jeff Bezos, melder flytting fra Seattle til Miami og kaller det en «følelsesmessig beslutning».

PÅ FLYTTEFOT: Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos og forloveden Rachel Sanchéz flytter fra Seattle til Miami. Foto: Doug Peters/EMPICS/Alamy Live News
PÅ FLYTTEFOT: Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos og forloveden Rachel Sanchéz flytter fra Seattle til Miami. Foto: Doug Peters/EMPICS/Alamy Live News Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Amazon-grunnleggeren er nummer to på Forbes's liste over USAs rikeste, med en formue på 160,8 milliarder dollar (om lag 1785 milliarder kroner). Nå forlater han Seattle - byen hvor Amazon-eventyret begynte i en garasje i 1994 - til fordel for Miami i Florida.

Det melder han selv i et innlegg på Instagram.

- Følelsesmessig

- Jeg har bodd lengre i Seattle enn jeg har bodd noe annet sted, og jeg har så mange utrolige minner herfra. Selv om dette er en spennende flytting, så er det også en følelsesmessig beslutning for meg. Seattle, du vil alltid være en del av hjertet mitt, skriver Bezoz i innlegget.

Han forklarer blant annet at foreldrene nylig flyttet tilbake til Florida, hvor han og familien bodde da han var yngre og gikk ut fra Miami Palmetto Senior High School i 1982.

Nå ønsker han å være nærmere foreldrene.

Sammen med teksten i Instagram-innlegget har han også lagt ved en video som viser ham selv i en langt yngre utgave gi en omvisning av det første «Amazon-kontoret». Det er i realiteten et bolighus i Bellevue i delstaten Washington. Huset med tre soverom ble solgt for noen år siden for 1,5 millioner dollar, skriver CNN.

VEKTLØSE: Her er Jeff Bezos vektløs sammen med sine tre reisekamerater. VIDEO: Blue Origin REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

Siden den gang, hvor Amazon startet som en nettbokhandel, har selskapet vokst enormt og blitt ett av de største selskapene i verden. Hovedkvarteret i Seattle har nå mer enn 55 000 ansatte.

- Jeg ønsker å være nær foreldrene mine, og Lauren (Bezos forlovede Lauren Sanchéz journ. anm.) og jeg elsker Miami, skriver Bezos.

«Billionaire Bunker»

Han påpeker også at romfartsselskapet hans Blue Origin i stadig større grad driver sin virksomhet i Cape Canavaral, som ligger tre timer nord for Miami.

Bezos kjøpte nylig en svær eiendom i Miami for 79 millioner dollar (om lag 876,9 millioner kroner) ved siden av en annen svær eiendom han kjøpt i juni for 68 millioner kroner (om lag 745,8 millioner kroner), skriver Bloomberg. Disse luksuseiendommene ligger i et område som kalles «Billionaire Bunker» (milliardærbunkeren).

Noen av naboene til Bezos her er datteren til Donald Trump, Ivanka, investoren Carl Icahn og NFL-stjernen Tom Brady.

Foruten at Bezos nå kan være nærmere foreldrene sine, innebærer også flyttingen at han vil få gunstigere skattevilkår i Florida enn han har hatt i Washington, skriver CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer