Skyhøye gasspriser i Danmark:

- Flytter i telt

Zenia Kornum har ikke lenger råd til å betale avgift for varme på grunn av de høye gassprisene. Nå flytter hun og datteren hennes på 13 år i telt.

IKKE RÅD: Zenia Kornum er førtidspensjonist og har ikke lenger råd til å betale regningene sine etter at gassprisene har hatt en voldsom økning. Nå flytter hun i telt. Foto: Privat
IKKE RÅD: Zenia Kornum er førtidspensjonist og har ikke lenger råd til å betale regningene sine etter at gassprisene har hatt en voldsom økning. Nå flytter hun i telt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Det sier Zenia Kornum fortvilet til Dagbladet.

I disse dagene gjør hun seg klar til å flytte til en campingplass for å bo i telt med datteren sin på 13 år.

Turen er ikke ment som en ferie, men derimot en desperat handling fordi de høye prisene på gass nå gjør at Kornum ikke har råd til å bo i huset hun har leid de siste sju åra.

- Selv før prisstigningen hadde jeg ikke mye å rutte med. Jeg er førtidspensjonist som følge av en alvorlig trafikkulykke for 16 år siden, sier hun til Dagbladet.

Det var danske TV 2 Øst som først omtalte saken.

- Flytter til campingplass

I en rekke kommuner i Danmark brukes ofte gass som energi til varme.

De siste to åra har prisen på gass tidoblet seg, og krigen i Ukraina har gjort prisene enda stivere. Det har ført til at flere kommuner nå merker på konsekvensene av prisstigningene.

Ifølge en ny beregning, gjennomført av Finans Danmark, kan hver 20. familie miste overskuddet de har til overs etter betalte utgifter.

Før prisstigningene på gass betalte Kornum omtrent 2500 danske kroner hver tredje måned. Nå er regningen vokst til 6500 kroner i kvartalet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer