Flytter inn i «verdens dyreste leilighet»

Har stått tom i fem år.

OVERDÅDIG: Et «evighetsbasseng» med sklie på takterrassen er blant godene den ferske leietakeren kan ta i bruk. Foto: Groupe Marzocco
OVERDÅDIG: Et «evighetsbasseng» med sklie på takterrassen er blant godene den ferske leietakeren kan ta i bruk. Foto: Groupe Marzocco Vis mer
Publisert

I millionærparadiset Monaco strekker det seg en 170 meter lang luksus-skyskraper som huser noen av verdens rikeste personer - deriblant den norske investoren Arne Fredly (56).

I 2015 ble penthouse-leiligheten, selve juvelen i prestisjeprosjektet, ferdigstilt. Utstyrt med privat vannsklie ned til et utendørs evighetsbasseng, egen hjemmekino, og en badstue med utsikt over fyrstedømmet, sjekker praktboligen av alle bokser for en milliardærs «ultimate lekegrind».

Da prosjektet sto klart, tok det ikke lang tid før eiendomsutvikler Group Marzocco sikret seg det som er omtalt som «verdens dyreste leilighet». Herligheten gikk den gang for - hold deg fast - tre milliarder kroner.

Kokk og privatsjåfør

Å finne leietakere har derimot vist seg utfordrende. Siden 2015 har den spektakulære leiligheten stått tom. Kanskje ikke så pussig når månedsleien skal ligge på svimlende seks millioner kroner.

Ifølge Monaco-Matin er tørkeperioden derimot over. Denne måneden skriver avisa at utviklerne har sikret seg en leietaker, som foruten ovennevnte goder, kan boltre seg på 3500 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer. Leiligheten består ellers av fem soverom, samt tilgang til innendørsbasseng - om det heller er å foretrekke.

For øvrig kan beboerne ta i bruk privat kokk, en 24-timers servicetjeneste som omfatter daglig rengjøring og bilvask - i tillegg til limousiner med privatsjåfør.

OVERDÅDIG: Noen unner hundene sine litt ekstra. Og litt mer. Vis mer

- Ikke rablet for meg

Hvem som har signert den gullpolerte leiekontrakten, er ikke offentlig kjent. Selskapet Group Marzocco opplyser imidlertid i en pressemelding at leietakeren har vært på plass et par måneder.

Le Tour Odeon, eller Odeon-tårnet på norsk, består av totalt 70 leilighetet med pur luksus.

En av kjøperne er som nevnt nordmannen Arne Fredly. I 2015 skrev VG at moldenseren hadde sikret seg en leilighet på 450 kvadratmeter i tårnet, til den nette sum av 300 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under:

KJØPTE LEILIGHET: Investor Arne Fredly - her på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta i 2018.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KJØPTE LEILIGHET: Investor Arne Fredly - her på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er først og fremst en investering, så folk behøver ikke å lure på om det har rablet for meg, sa Arne Fredly til avisa, gjengitt av Romsdals Budstikke.

Fredly la samtidig ikke skjul på håp om en potensiell avkastning.

- Denne typen boliger er etterspurt, spesielt her i Monaco. Hvorvidt det er galskap eller ikke, vil vi få svaret på om noen år, sa han til VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer