Skeidar-arving:

Flytter til Kypros

Thomas Berntsen meldte flytting til middelhavsøya Kypros i sommer.

MIGRERTE: Den tidligere fotballspilleren og Skeidar-arvingen Thomas Berntsen har utvandret til Kypros. Foto: Berit Roald / NTB
MIGRERTE: Den tidligere fotballspilleren og Skeidar-arvingen Thomas Berntsen har utvandret til Kypros. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere fotballspilleren og Skeidar-arvingen Thomas Berntsen gjør som forretningspartneren Martin Andresen, og melder flytting til middelhavsøya og skatteparadiset Kypros.

Det melder Dagens Næringsliv.

Berntsen skal, ifølge Folkeregisteret, ha meldt flytting til Kypros den 15. august i år.

Flytter til golfklubb

Den nye registrerte adressen er til Aphrodite Hills Resort, som er en kombinasjon av luksusresort og golfklubb.

Flyttingen til tross, fotsetter Berntsen som styreleder i Skeidarliving Group. Martin Andresen er fortsatt daglig leder i selskapet.

Tidligere i år kjøpte Martin Andresen ut Thomas Berntsen for nesten 40 millioner kroner fra sitt investeringsselskap Mime Invest as, som kontrollerer møbelkjeden Skeidar. Det meldte DN i januar.

Året 2021 hadde Berntsen en inntekt på 4 184 677 kroner, og en formue på 30,5 millioner. Det viser tall fra Skattelistene.

Den siste i rekka

I september 2022 meldte Aker-eier og milliardær Kjell Inge Røkke flytting til Sveits. Siden da har flere norske milliardærer fulgt etter, og migrert til land med mindre skattetrykk.

Et av disse landene er Kypros.

Skipsreder John Fredriksen meldte flytting til landet allerede i 2006, og den siste tida har flere nordmenn fulgt i hans fotspor. Dette inkluderer altså Thomas Berntsen og den mangeårige forretningspartneren og Skeidar-rikingen Martin Andresen.

Andresen meldte flytting til Kypros i fjor. Han er tidligere fotballproff for Stabæk, Brann og Vålerenga, og har også spilt noe for de engelske fotballklubbene Wimbledon og Blackburn.

Mesteparten av karrieren har imidlertid blitt tilbragt i Norge. I perioden 2005 til 2008 var han landslagskaptein.

Han var også trener for Vålerenga i perioden 2008-2012.

Det har ikke lyktes DN å få kommentarer fra verken Berntsen eller Andresen om flyttingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer