Drammen:

Flyttesøknad vekker harme

I Drammen foregår det en opphetet debatt etter at Vinmonopolet kom med oppsiktsvekkende grunn til å flytte.

FULL LOKALDEBATT: Etter at Vinmonopolets søknad om flytting ble omtalt i regionavisa, ble det heftig diskusjon. Foto: Simon Sjødal
FULL LOKALDEBATT: Etter at Vinmonopolets søknad om flytting ble omtalt i regionavisa, ble det heftig diskusjon. Foto: Simon Sjødal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av Drammens vinmonopol, som ligger på Strømsø-siden av elva, har ønsket å flytte i et tiår. I slutten av mars ble det kjent at polet hadde sikret seg nye lokaler, men at det gjenstår godkjenning av politikerne.

Årsaken til at Vinmonopolet ønsker å flytte er blant annet at gårdeieren ønsker å rive bygget, og sette opp en nytt. Polet har derfor ikke tilbud om ny kontrakt der det er nå, skrev Drammens Tidende forrige måned.

Vinmonopolet har imidlertid fått tilbud om å flytte inn i et lokale 600 meter unna, men dette må godkjennes av kommunen. Avisa har blant annet omtalt én spesiell detalj i søknaden - som nå vekker harme i byen.

«Oppleves krenkende»

Vinmonopolet lister nemlig opp flere grunner til å flytte, blant annet denne:

«I nærområdet er det også enkelte personer som gir butikken uønskede og utfordrende hendelser og situasjoner som oppleves krevende både for andre kunder og særlig for våre ansatte».

- Det er ikke til å komme unna at Strømsø i perioder har et litt belastet miljø, sier Tom Lie, sjef for polet på Strømsø, til Drammens Tidende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer