Bjørn Dæhlie:

Flyttet igjen

Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falch-Ytter har nå flyttet fra én sveitsisk kanton til en annen.

NY KÅK: Bjørn Dæhlie har flyttet fra Sveits skattebilligste kanton. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
NY KÅK: Bjørn Dæhlie har flyttet fra Sveits skattebilligste kanton. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skikongen Bjørn Dæhlie (55) sørget for å få sin del av spalteplassen da han i fjor vinter meldte flytting til Zug i Sveits.

Kantonen, eller delstaten om du vil, er kjent for å ha svært gunstige skattebetingelser - i et land som er kjent for å ha svært gunstige skattebetingelser.

Årsaken til utflyttingen har Dæhlie knapt uttalt seg om, med unntak av dette:

- Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig.

Taus om bris

Nå har paret funnet seg en ny sveitsisk kanton å bo i, Nidwalden - nærmere bestemt distriktet Hergiswil. Det framgår av folkeregisteret.

Det betyr også at Dæhlie må betale bitte litt mer i skatt - hele 0,3 prosent. Det totale skattetrykket ligger på 25,3 prosent i kantonen.

Den lille byen har både høye fjell og innsjø, og er en klassisk sveitsisk perle. Etter hva Børsen kjenner til, flyttet Dæhlie allerede i november, men folkeregisteret ble oppdatert med den nye adressen 16. april.

ALPEIDYLL: Bjørn Dæhlie har fått ny adresse i Sveits - i den lille byen Hergiswil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ALPEIDYLL: Bjørn Dæhlie har fått ny adresse i Sveits - i den lille byen Hergiswil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Børsen har flere ganger forsøkt å få en kommentar fra Dæhlie vedrørende flyttingen, uten hell.

Eiendomsmekler Patrick Fox, bekrefter til Børsen at han har solgt leilighet til Bjørn Dæhlie. Han vil ikke kommentere hva leiligheten ble solgt for.

Gigantisk terrasse

Av salgsannonsen framgår det at leiligheten ble bygget i 2014, og er på 222 kvadratmeter. Den har tre bad, tre soverom og ligger i tredje etasje. Den store terrassen på 152 kvadratmeter har utsikt over både innsjø og fjell.

LUKSUSLEILIGHET: Dagbladet fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

I bygningen, som har tre leiligheter, er det også et eget treningsstudio.

- Hergiswil tilhører en av kantonene med veldig lave skatter, sier Joergen Ruff, en tysk innbygger Børsen møtte på besøk til nettopp Hergiswil i februar.

Han kjente ikke til Dæhlie og skikarrieren hans, men lovte å søke ham opp. Samtidig kunne han fortelle at det ikke var ofte eiendommer ble lagt ut til salgs i byen.

Det ble som kjent baluba da Dæhlie flyttet, og de som raste mente skilegenden valgte å ikke gi tilbake til landet som sørget for at han kunne tjene seg rik på å gå på ski. Siden har en hel haug av nordmenn fått ny bostedsadresse i alpelandet.

Børsen publiserte i april en stor spesial om norske milliardærer i utlandet. Den kan du lese her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer