Flyttet til Sveits:

- Flyttet på grunn av skatten

Eiendomsmilliardær Kjartan Aas har ikke angret et sekund på emigreringen til skatteparadiset.

DROPPER SKATT FOR ANDERMATT: Kjartan Aas legger ikke skjul på at formuesskatten ble hans billett til Sveits. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DROPPER SKATT FOR ANDERMATT: Kjartan Aas legger ikke skjul på at formuesskatten ble hans billett til Sveits. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

ANDERMATT/SVEITS (Børsen): Mandag ble det kjent at nok en norsk milliardær har meldt flytting til Sveits - et drøyt halvt år etter at skikonge Bjørn Dæhlie fikk ramsalt kritikk for samme øvelse.

Og det er ikke hvilken som helst nordmann som tar med seg pengene sine ut av hjemlandet - ingen ringere enn Norges åttende rikeste, Kjell Inge Røkke.

Tirsdag ble det også kjent at en annen milliardær hadde satt seg på sveitsertoget, investor Tord Ueland Kolstad.

Flyttet fra formueskatt

Eiendomsmilliardær Kjartan Aas har allerede betalt restaurantregningene i franc et helt år. Ifølge Kapital er han god for 1,7 milliarder kroner, etter å ha bygget opp eiendomsselskapet Opulens stein for stein siden 1989.

Han har aldri lagt skjul på at han flyttet vekk fra formuesskatten.

- Jeg er jævlig glad for formuesskatten, for ellers hadde jeg ikke fått ræva i gir, sier 61-åringen når han tar imot Børsen i sin splitter nye leilighet i Andermatt, en liten landsby 1400 meter over havet.

Kåken er sparsommelig innredet i lune bruntoner, og sto innflytningsklar med bestikk allerede i skuffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer